Binnenkijken

Uit dit dossier
Chocolaterie Pierre gaat voor kwaliteit

Chocolaterie Pierre gaat voor kwaliteit

Gert en Karin van Soest wilden met de nieuwe inrichting van hun Chocolaterie Pierre in Hillegom het gevoel van een goed hotel uitstralen. En dat is gelukt. Zodra je de deur binnenstapt, wil je ergens gaan zitten met een krantje, een lekker bakkie en een bonbon.

Luux is zeven dagen per week open

Luux is zeven dagen per week open

Luuk Schaper wist al op zijn twaalfde dat hij bakker/patissier wilde worden. Op zijn twintigste heeft hij al zijn eigen zaak: Luux by Berekuil in Krimpen aan de Lek. Hier kunnen klanten terecht voor luxe gebak, chocolade en ijs.

Binnenkijken in de nieuwe bakkerij van de Bakkers Lamers

Binnenkijken in de nieuwe bakkerij van de Bakkers Lamers

Al jaren kampte De Bakkers Lamers met ruimtegebrek, groeien kon niet meer. Het familiebedrijf liet een nieuwe bakkerij bouwen aan de Cereslaan in Heesch. “Alles wat de oven in moet, wordt hier nu bereid", vertelt Bart Lamers. "Verder maken we halffabricaten, zoals vlabodems voor de patisserie.”

‘Minder stof, meer werkgenot’ - Bart Lamers leidt rond in nieuwe bakkerij

‘Minder stof, meer werkgenot’ - Bart Lamers leidt rond in nieuwe bakkerij

Al jaren kampte Bakkerij Lamers met ruimtegebrek, groeien kon niet meer. Het familiebedrijf liet een nieuwe vestiging bouwen aan de Cereslaan in Heesch, waar nu alles voor hun twee winkels wordt gebakken. Trots geeft Bart Lamers een rondleiding langs de bakkerijmachines.

IJs van Bakker van Helden

IJs van Bakker van Helden

Bakker van Helden is al bijna zestig jaar gevestigd in Middelharnis. Door continue in te spelen op de wensen van de klant doen Peter en Selma van Helden goede zaken op het dunbevolkte eiland Goeree-Overflakkee. “Jongeren kopen geen gebak, wel ijs.”