Binnenkijken

Uit dit dossier
Inspiratie in Wenen

Inspiratie in Wenen

In aanloop naar de vakbeurs Südback, 21 tot en met 24 september in Stuttgart, organiseerde de beursorganisatie een korte inspiratietour voor de internationale pers in Wenen. We bezochten onder andere Konditorei Oberlaa en Boulangerie en patisserie Parémi.

Broodspecialist Sjouke Boersma maalt zijn meel deels zelf

Broodspecialist Sjouke Boersma maalt zijn meel deels zelf

Sjouke Boersma is de vierde generatie bakker in de familie Boersma. Hij specialiseert zich in brood. Het meel dat hij hiervoor gebruikt, maalt hij deels zelf. “Dat kan bijna niet anders als je specialiteitenbrood wilt maken”, vertelt de bakker.

Nieuwe vestiging Bufkes in Geldrop

Nieuwe vestiging Bufkes in Geldrop

3 juni opent de nieuwe vestiging van Bufkes in Geldrop. De franchisenemers René en Vivian Pepels geven leiding aan deze nieuwe vestiging in het centrum van Geldrop

Bakkerij Dunselman verduurzaamt verder met nieuw zonnedak

Bakkerij Dunselman verduurzaamt verder met nieuw zonnedak

Bakkerij Dunselman zet een volgende stap op het gebied van verduurzaming. Op 2 mei opende wethouder Duijnker het nieuwe zonnedak. De 350 zonnepanelen wekken ongeveer 50 procent van de energie op die nodig is voor de productie van broden, koeken, gebakjes en taarten. De bakkerij is al langere tijd bezig met duurzaamheid. Bij de nieuwbouw van de bakkerij...

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Peters ouders Maarten en Elly van Helden startten banketbakkersbedrijf Van Helden in 1961, in de dijkwoning waar de bakkerij nog altijd is gevestigd. In 2000 nam Peter het bedrijf in het Zuid-Hollandse Middelharnis over, samen met zijn vrouw Selma. Het werd het begin van een groot aantal veranderingen.