Bakkerij Mama wil verbinden met brood

Bakkerij Mama 1_BIB 1-2020

“We leven in een maatschappij en een tijd waarin alles kan, maar we raken steeds verder verwijderd van echte binding met de mensen om ons heen.” (foto: Angelique Bosman) Wie bakkerij Mama van bakker Karel Goudsblom binnenstapt, staat ook meteen in de ruimte waar het deeg wordt gedraaid en de broden worden gebakken. De bakker in Zwanenb...
Lees ook
Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Vanwege de oplopende coronacijfers vond er vrijdag 26 november opnieuw een persconferentie plaats waar het kabinet nieuwe maatregelen aankondigde. Er is gekozen voor een zogenaamde avondlockdown. Wat betekent dit voor de bakker, slager, visspecialist en slijter?

Johan Pater van Amarant Bakkers: ‘Duurzaamheid is de grootste uitdaging’

Johan Pater van Amarant Bakkers: ‘Duurzaamheid is de grootste uitdaging’

Johan Pater is al 42 jaar een bekende naam in het bakkersvak, onder meer als oprichter en eigenaar van Amarant Bakkers. Dit industriële familiebedrijf heeft zes bakkerijen, verspreid over heel Nederland, waar in totaal 450 mensen werken. Johan is ook een van de initiatiefnemers van Het Graanschap, een Nederlands initiatief om brood te bakken van lokaal...

Bakkerij Nollen krijgt predicaat Hofleverancier

Bakkerij Nollen krijgt predicaat Hofleverancier

In 2021 bestaat Bakkerij Nollen 100 jaar. Dit bijzondere jubileum is nu nog mooier geworden nu de bakkerij het predicaat Hofleverancier mag dragen. Burgemeester Ellen Nauta van Hof van Twente overhandigde het predicaat zaterdag 21 november aan eigenaar Vincent Nollen.