Binnenkijken

Uit dit dossier
Broodspecialist Sjouke Boersma maalt zijn meel deels zelf

Broodspecialist Sjouke Boersma maalt zijn meel deels zelf

Sjouke Boersma is de vierde generatie bakker in de familie Boersma. Hij specialiseert zich in brood. Het meel dat hij hiervoor gebruikt, maalt hij deels zelf. “Dat kan bijna niet anders als je specialiteitenbrood wilt maken”, vertelt de bakker.

Nieuwe vestiging Bufkes in Geldrop

Nieuwe vestiging Bufkes in Geldrop

3 juni opent de nieuwe vestiging van Bufkes in Geldrop. De franchisenemers René en Vivian Pepels geven leiding aan deze nieuwe vestiging in het centrum van Geldrop

rose&vanilla bakt lactose- en glutenvrij - Een lekker taartje  met heel andere ingrediënten

rose&vanilla bakt lactose- en glutenvrij - Een lekker taartje met heel andere ingrediënten

Wat begon uit noodzaak voor hun eigen kinderen, groeide de afgelopen jaren tot een volwaardig bakkersbedrijf op basis van lactose- en glutenvrije cakejes en taarten. Daphne Giesberger en Erik de Wit vertellen wat daar allemaal bij kwam kijken. “Probeer maar eens allergenenvrije chocolade of geschilde biologische appels voor duizend appeltaartjes te...

Bakkerij Dunselman verduurzaamt verder met nieuw zonnedak

Bakkerij Dunselman verduurzaamt verder met nieuw zonnedak

Bakkerij Dunselman zet een volgende stap op het gebied van verduurzaming. Op 2 mei opende wethouder Duijnker het nieuwe zonnedak. De 350 zonnepanelen wekken ongeveer 50 procent van de energie op die nodig is voor de productie van broden, koeken, gebakjes en taarten. De bakkerij is al langere tijd bezig met duurzaamheid. Bij de nieuwbouw van de bakkerij...

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Peters ouders Maarten en Elly van Helden startten banketbakkersbedrijf Van Helden in 1961, in de dijkwoning waar de bakkerij nog altijd is gevestigd. In 2000 nam Peter het bedrijf in het Zuid-Hollandse Middelharnis over, samen met zijn vrouw Selma. Het werd het begin van een groot aantal veranderingen.