Binnenkijken

Uit dit dossier
Een kijkje in de Tony’s Chocolonely minifabriek - Chocola klaar terwijl je wacht

Een kijkje in de Tony’s Chocolonely minifabriek - Chocola klaar terwijl je wacht

“Waarom zouden mensen naar onze winkel komen? Albert Heijn verkoopt ons product immers ook”, vroegen ze zich af bij Tony’s Chocolonely. Hun antwoord: een minifabriek waar klanten hun gepersonaliseerde reep van de proceslijn af zien rollen.

Veganistische bonbons van Viola’s Patisserie - ‘De lat ligt hoog’

Veganistische bonbons van Viola’s Patisserie - ‘De lat ligt hoog’

Viola’s Patisserie aan het Klein Tongelreplein in Eindhoven gebruikt alleen ingrediënten die puur natuur zijn. Als eerste Nederlander volgde Viola Cennini een opleiding veganistische chocolade maken aan de Callebaut Academy in het Britse Banbury. Viola’s veganistische taartjes en bonbons trekken veel nieuwe klanten.

Nieuwe bakkerij voor De Bakkers Lamers

Nieuwe bakkerij voor De Bakkers Lamers

De Bakkers Lamers is verhuisd naar een nieuwe bakkerij. Op de nieuwe locatie wordt niet alleen groot brood gebakken, maar ook klein brood en banket. Voorheen gebeurde dit op twee aparte locaties. Door de groei van de omzet was vooral de broodbakkerij te klein geworden.  De bouw van de nieuwe vestiging aan de Cereslaan in Heesch vond plaats onder...

‘Dit vak is zoveel meer dan je van buitenaf denkt en ziet’

‘Dit vak is zoveel meer dan je van buitenaf denkt en ziet’

Bas Klarenbeek (21) won afgelopen voorjaar voor de tweede keer Skills Heroes en gaat ook dit jaar door het leven als Nederlands kampioen patissier. En wie weet wat er nog meer in het vat zit: hij vertrekt deze zomer naar Kazan voor WorldSkills, de wereldwijde competitie. “Door wedstrijden blijf ik mezelf ontwikkelen.”

Inspiratie in Wenen

Inspiratie in Wenen

In aanloop naar de vakbeurs Südback, 21 tot en met 24 september in Stuttgart, organiseerde de beursorganisatie een korte inspiratietour voor de internationale pers in Wenen. We bezochten onder andere Konditorei Oberlaa en Boulangerie en patisserie Parémi.