Ondernemers versterken elkaar in versmarkt Fresh!

Bakkerij van Maanen_BIB 6-2019

In Leidschendam verrijst op dit moment een luxe, Amerikaans-geïnspireerd winkelcentrum op de plaats van winkelcentrum Leidsenhage. De winkels van de versmarkt Fresh! zijn al enige tijd open. Een van deze verswinkels is Bakkerij van Maanen. Hoe is het om te ondernemen in een modern winkelcentrum, met een groot aantal verswinkeliers dicht bij elkaar?

Fresh! is als onderdeel van the Mall of the Netherlands eigendom van vastgoedontwikkelaar Unibail-Rodamco-Westfield. Het bedrijf investeert fors in de verbouwing van het centrum, en zorgt voor de promotie. Die varieert van reclame op trams en op borden in de omgeving tot kookworkshops in de demokeuken midden in de versmarkt. Natuurlijk zit dit in de huurprijs die volgens Van Maanen niet gering is. 

Ondanks de kosten en het feit dat de Mall nog niet geopend is, lopen de zaken voor goed. Monique, winkelverantwoordelijke bij Van Maanen: “We merken nu al een groei in het aantal klanten. Onze prognose is dat dit aantal met de opening van de Mall nog zal verdubbelen.”

Op het plaza staan de verschillende ondernemers dicht bij elkaar, ook bedrijven die ogenschijnlijk
directe concurrenten zijn. Zo zijn naast Van Maanen ook banketbakkerij More Pastry en Bij Ròbert gevestigd in het centrum. Johan van Maanen, mede-eigenaar van de bakkerij, is niet bang voor de concurrentie. “In elke situatie heeft een winkelier concurrentie. Als je bang bent om te ondernemen, moet je er niet aan beginnen. Maar ik denk dat de huidige verschillende bedrijven hier net een ander publiek aanspreken. Daar kijkt de verhuurder ook goed naar.”

Meer weten over Bakkerij van Maanen en het ondernemen in de 'Mall of the Netherlands?' Lees dat het complete artikel in Bakkers in bedrijf 6-2019. Nog geen abonnee? Sluit dan hier een abonnement af!

 

Lees ook
Nederlanders eten meer brood

Nederlanders eten meer brood

Voor het eerst in 10 jaar eten Nederlanders weer meer brood, Dat blijkt uit actuele cijfers van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). In de eerste helft van 2019 laat een stijging van 3,5 procent in het volume van brood zien ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Zonder sollicitatiegesprek aan de slag bij De Koekfabriek

Zonder sollicitatiegesprek aan de slag bij De Koekfabriek

Een baan krijgen zonder te solliciteren. Dat kan bij De Koekfabriek, een bakkerij met zes locaties in Nederland waar koekjes worden gebakken. Het bedrijf gaat als eerste in de bakkersbranche nieuwe medewerkers aannemen via Open Hiring voor de nieuwe vestiging in Wageningen.

Binnenkijken in de nieuwe bakkerij van de Bakkers Lamers

Binnenkijken in de nieuwe bakkerij van de Bakkers Lamers

Al jaren kampte De Bakkers Lamers met ruimtegebrek, groeien kon niet meer. Het familiebedrijf liet een nieuwe bakkerij bouwen aan de Cereslaan in Heesch. “Alles wat de oven in moet, wordt hier nu bereid", vertelt Bart Lamers. "Verder maken we halffabricaten, zoals vlabodems voor de patisserie.”

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Als medewerker snij-inpak voer je de volgende werkzaamheden uit: - Het verrichten van alle voorkomende werkzaamheden bij het machinaal snijden en/of verpakken van...