Ondernemers versterken elkaar in versmarkt Fresh!

Bakkerij van Maanen_BIB 6-2019

In Leidschendam verrijst op dit moment een luxe, Amerikaans-geïnspireerd winkelcentrum op de plaats van winkelcentrum Leidsenhage. De winkels van de versmarkt Fresh! zijn al enige tijd open. Een van deze verswinkels is Bakkerij van Maanen. Hoe is het om te ondernemen in een modern winkelcentrum, met een groot aantal verswinkeliers dicht bij elkaar?

Fresh! is als onderdeel van the Mall of the Netherlands eigendom van vastgoedontwikkelaar Unibail-Rodamco-Westfield. Het bedrijf investeert fors in de verbouwing van het centrum, en zorgt voor de promotie. Die varieert van reclame op trams en op borden in de omgeving tot kookworkshops in de demokeuken midden in de versmarkt. Natuurlijk zit dit in de huurprijs die volgens Van Maanen niet gering is. 

Ondanks de kosten en het feit dat de Mall nog niet geopend is, lopen de zaken voor goed. Monique, winkelverantwoordelijke bij Van Maanen: “We merken nu al een groei in het aantal klanten. Onze prognose is dat dit aantal met de opening van de Mall nog zal verdubbelen.”

Op het plaza staan de verschillende ondernemers dicht bij elkaar, ook bedrijven die ogenschijnlijk
directe concurrenten zijn. Zo zijn naast Van Maanen ook banketbakkerij More Pastry en Bij Ròbert gevestigd in het centrum. Johan van Maanen, mede-eigenaar van de bakkerij, is niet bang voor de concurrentie. “In elke situatie heeft een winkelier concurrentie. Als je bang bent om te ondernemen, moet je er niet aan beginnen. Maar ik denk dat de huidige verschillende bedrijven hier net een ander publiek aanspreken. Daar kijkt de verhuurder ook goed naar.”

Meer weten over Bakkerij van Maanen en het ondernemen in de 'Mall of the Netherlands?' Lees dat het complete artikel in Bakkers in bedrijf 6-2019. Nog geen abonnee? Sluit dan hier een abonnement af!

 

Lees ook
Hoe ga je om met de zomerhitte in de bakkerij?

Hoe ga je om met de zomerhitte in de bakkerij?

Het wordt de komende dagen erg warm in Nederland. Dat betekent dat de bakker in de bakkerij maatregelen moet treffen om de hitte de baas te blijven. Waar moet je allemaal op letten? Bakkers in bedrijf geeft tips!

Maak ik de overstap van nacht naar dag?

Maak ik de overstap van nacht naar dag?

"Ik kan maar moeilijk aan goed personeel komen. Jongeren zijn niet zo snel enthousiast te krijgen voor ons vak. Ik weet dat er mogelijkheden zijn om nachtwerk te verminderen, maar wat komt daar allemaal bij kijken?"

Arend Kisteman nieuwe voorzitter NBOV

Arend Kisteman nieuwe voorzitter NBOV

Arend Kisteman is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV). De leden van de vereniging namen dit besluit tijdens de algemene ledenvergadering op 8 juli. Kisteman volgt Jos den Otter op, die na een voorzitterschap van bijna tien jaar afscheid heeft genomen van de NBOV.

Banketbakker omgeving Amersfoort

Banketbakker omgeving Amersfoort

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Amersfoort zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een...

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...