Marco Moen van Patisserie Buter wil zoveel mogelijk ervaringen delen

Foto's: Oscar van der Wijk, Angelique Bosman

Het gaat hem en zijn twee zaken nu goed, maar Marco Moen van Patisserie Buter heeft ook de andere kant van de medaille gezien. “En daarom raad ik andere bakkers nu vaak aan: ga nou eens op kantoor zitten en naar die computerschermen kijken, want je hebt kneiterhard gewerkt, maar wat heb je nou verdiend?”

Als Marco Moen begint met praten houdt hij niet meer op. Maar dat geeft niet, want er rollen een hoop wijze lessen uit zijn mond. “In mijn jeugd rook ik op straat altijd de bakker. Als kind stond ik uren door de ramen van de winkel te kijken. Witte bolletjes, koek: het was voor mij een heel andere wereld, ik kwam uit de kwekerij in Aalsmeer. En aangezien ik altijd iets anders wil dan anderen, wilde ik als kind broodbakker worden. Maar het werd uiteindelijk banket.”

Leerlingen opleiden

“Nick – die zelf al vanaf z’n dertiende bij ons werkt – begeleidt de leerlingen die we hebben rondlopen. Als er eentje binnenkomt, zie je al snel of het vak wat voor ze is. Maar de roc’s...

Meer weten over Marco Moen en Patisserie Buter? Lees dan het complete artikel van Michelle de Koning in Bakkers in bedrijf 10-2019 (papieren editie of online). Nog geen abonnee? Sluit nu een voordelig introductieabonnement af voor maar €39,99 ex btw voor het eerste jaar.

Dossiers
Lees ook
Nieuwe locatie voor Curio-opleidingen Brood&Banket

Nieuwe locatie voor Curio-opleidingen Brood&Banket

De mbo-opleidingen Boord en banket van Curio hebben een nieuwe locatie. Sinds januari 2020 zitten de studenten in de gloednieuwe vestiging aan de noordelijke rondweg in Breda.

Bakkerij Mama wil verbinden met brood

Bakkerij Mama wil verbinden met brood

Wie bakkerij Mama van bakker Karel Goudsblom binnenstapt, staat ook meteen in de ruimte waar het deeg wordt gedraaid en de broden worden gebakken. De bakker in Zwanenburg is van huis uit beeldend kunstenaar. De visie die hij als kunstenaar heeft zet hij ook door in zijn bakkerij. “Mensen verbinden, dat is en blijft mijn voornaamste drijfveer.”

Valmar Nederland introduceert drie nieuwe Ifi producten op Bakkersvak

Valmar Nederland introduceert drie nieuwe Ifi producten op Bakkersvak

Op Bakkersvak en IJs-Vak presenteert Valmar Nederland drie nieuwe Ifi producten voor het presenteren van ijs, gebak en patisserie. Namelijk zijn de Pivot, de Milia en de Al Volo.

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...