The Real Baker voert de productie flink op na ingrijpende verbouwing

The Real Baker_foto: Koos_1

Op 4 oktober vierde The Real Baker het vijfjarig bestaan en de verhuizing naar een nieuw pand in Veenendaal. In vijf maanden tijd werd de aanstaande bakkerij volledig verbouwd en voorzien van ultramoderne en op maat gemaakte machines. Het resultaat: “We produceren veel efficiënter, zonder de ambachtelijke kwaliteit te verliezen.”

The Real Baker werd in 2014 opgericht door Henk de Haan. “Henk was 59 toen hij het bedrijf startte”, zegt Patrick Tissen, de commerciële man en algemeen manager van The Real Baker. “Hij maakte muffins voor één klant, in een veel te groot pand in Ede. Het bedrijf groeide en groeide; Henk vroeg mij en zijn dochter Babette om erbij te komen. Dat hebben we gedaan: in 2017 zijn Babette en ik ingestapt in het bedrijf.”

Samen met Henk en Babette de Haan...

Meer weten over The Real Baker? Lees dan het complete artikel van Christiaan van Beemen online of in Bakkers in bedrijf 9-2019. Nog geen abonnee? Sluit nu een voordelig introductieabonnement af voor maar € 39,99 ex BTW voor het eerste jaar. Abonneer nu!

Lees ook
Didammer bakker Seegers overgenomen door Bakkerij van Bentum

Didammer bakker Seegers overgenomen door Bakkerij van Bentum

Bakkerij van Bentum neemt Bakkerij Seegers over. Tot eind februari is de winkel aan de Spoorstraat in Didam nog open als Bakkerij Seegers. Daarna opent de bakkerij begin maart de deuren als de tweede vestiging van Bakkerij van Bentum. De overname betekent het einde van de 125 jarige geschiedenis van bakkerij Seegers.

Horizon College start met nieuwe opleiding Boulanger

Horizon College start met nieuwe opleiding Boulanger

Er dreigt een tekort aan bakkers. Het Horizon College wil hier verandering in brengen. Naast de opleidingen Uitvoerend Bakker en Zelfstandig Werkend Bakker wordt vanaf volgend schooljaar ook de opleiding Boulanger aangeboden. Een opleiding voor bakkers die zich nog verder willen verdiepen in één van de oudste ambachten die we in Nederland kennen.

Omzetsamenstelling bakkerijbranche

Omzetsamenstelling bakkerijbranche

Een gemiddelde bakkerij realiseert 45 procent van de omzet met de verkoop van brood. Bij formule- en ketenbakkerijen is het omzetaandeel van de verkoop van brood het grootst. Zelfstandige bakkerijen behalen relatief veel omzet met de verkoop van gebak en vlaaien. Het omzetaandeel van online verkopen in de bakkerijbranche bedraagt inmiddels 8,6 procent.

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...

Ovenist omgeving Breda

Ovenist omgeving Breda

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een ovenist. Er wordt gewerkt met 3 rotatie ovens en 2 grote broodovens. Als ovenist zorg jij ervoor dat het brood heerlijk...