Bakkers in bedrijf - editie 9-2019

BIB 9-2019
  • Sibrich Bakker wint Gouden Gard
    En alle andere prijswinnaars op een rij
  • Ambachtelijk en efficient bakken
    The Real Baker voert de productie flink op
  • Zuivel: de stand van zaken
    Grip op grondstof door Genootschap
  • Chocolade met minder suiker
    Cargill wil bewuste snoeper lokken
  • Transvetzuren: alles over de nieuwe wet
    Hoeveel transvetzuur mogen producten bevatten?
  • NBC Trends: Hip en happening
    Oude ambachten worden steeds populairder
  • 150 jaar Delftse gist
    De geschiedenis van de maker van Koningsgist
  • Recept cappuccinocrèmegebakje
    Bedrijfsinformatie
  • Open huis in nieuw onderkomen
    Succesvolle Rhein-Back Schau Hefe van Haag

  • ‘Goed kneden is de basis van je product’
    Bedrijfsinformatie
  • Hoger in Google met linkbuilding
    Zo wordt je website beter gevonden

En de rubrieken

  • De toekomst
  • Nieuws in beeld
  • Uit de branche
  • Vraagbaak NBC
  • Column Beko
  • Financieel
  • Column NBOV
  • Recept BoulangerieTeam
  • Boeken
In deze editie
‘Er zal altijd vraag zijn naar echte ambachten’

‘Er zal altijd vraag zijn naar echte ambachten’

We kennen Hans Spitsbaard (24) als de winnaar van het vijfde seizoen van het televisieprogramma Heel Holland Bakt. Na stages bij Robèrt van Beckhoven en bij Patisserie de Rouw in Vught, gaat hij nu voor zichzelf beginnen. “Ik ben nu de eerste testproducten aan het maken en gesprekken aan het voeren met klanten.”

Sybrich Bakker wint de Gouden Gard met een showtafel met het thema Vintage Circus

Sybrich Bakker wint de Gouden Gard met een showtafel met het thema Vintage Circus

Sibrich Bakker is de trotse winnaar van de Gouden Gard 2019. Sibrich maakte met haar showtafel van een Vintage Circus de meeste indruk op de jury. De Zilveren Gard ging naar Richard van Dijk en Nathalie Manintveld won de Bronzen Gard. De Talentenprijs ging dit jaar naar Nick Kraakman.

The Real Baker voert de productie flink op na ingrijpende verbouwing

The Real Baker voert de productie flink op na ingrijpende verbouwing

Op 4 oktober vierde The Real Baker het vijfjarig bestaan en de verhuizing naar een nieuw pand in Veenendaal. In vijf maanden tijd werd de aanstaande bakkerij volledig verbouwd en voorzien van ultramoderne en op maat gemaakte machines. Het resultaat: “We produceren veel efficiënter, zonder de ambachtelijke kwaliteit te verliezen.”

Zuivel de stand van zaken - Grip op ingrediënten deel III

Zuivel de stand van zaken - Grip op ingrediënten deel III

De bijeenkomsten van het Genootschap voor de Bakkerij stonden dit jaar in het teken van Grip op grondstoffen. Na graan en suiker was deze keer zuivel aan de beurt. “Van één product is de prijs nauwelijks te voorspellen en dat is boter.”

Cargill investeert vier miljoen om bewuste snoeper te lokken

Cargill investeert vier miljoen om bewuste snoeper te lokken

Cargill investeert vier miljoen euro in haar Belgische fabriek in Moeskroen om chocolade met dertig procent minder suiker te kunnen produceren. Hiermee wil het Amerikaanse familiebedrijf de groeiende nichemarkt van zoetwaren met verlaagde suikergehaltes bedienen.

Transvetzuren: wat u moet weten over  de nieuwe wet

Transvetzuren: wat u moet weten over de nieuwe wet

In mei 2019 is een Europese wet over transvetzuren ingegaan. Deze wet bepaalt hoeveel transvetzuur producten mogen bevatten, zodat de schadelijke gezondheidseffecten van deze vetzuren worden tegengegaan. De wet heeft ook gevolgen voor brood- en banketbakkers: u moet bij de inkoop en verwerking van vetten een aantal zaken in de gaten houden om aan de...

Oude ambachten worden steeds populairder

Oude ambachten worden steeds populairder

Het brouwen van bier, het branden van koffie en het bakken van brood. Oude ambachten die, in een nieuw jasje, snel aan populariteit winnen. Waar komt deze ‘revival’ van oude ambachten vandaan?

150 jaar Delftse gist

150 jaar Delftse gist

Precies honderdvijftig jaar geleden werd de Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek in Delft opgericht. Met een bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling die huidige eigenaar DSM ter ere van dit jubileum heeft geopend, reizen we door de boeiende geschiedenis van de fabrikant van het beroemde Koningsgist.

Hefe van Haag houdt succesvolle dertigste Rhein-Back Schau

Hefe van Haag houdt succesvolle dertigste Rhein-Back Schau

Naast productinnovaties en trends in de brood- en banketbakkerij, stonden er tijdens de dertigste Rhein-Back Schau toekomstige productie- en verkoopconcepten centraal. Hierbij zijn volgens organisator Hefe van Haag vooral hygiëne, koffieconcepten en filiaalvorming belangrijk, evenals CO₂-neutrale verpakkingen en online verkoop.

Hoger in Google met linkbuilding

Hoger in Google met linkbuilding

Hoe fijn zou het zijn als jouw website hoog scoort in Google. Om dat te bereiken kun je volgens de deskundigen anno 2019 niet om linkbuilding heen. Linkbuilding maakt je website beter vindbaar in de zoekmachine en zorgt ervoor dat Google je website als waardevol en relevant beschouwt.