150 jaar Delftse gist
Dossiers
Meer over
Lees ook
‘De uitdaging: blijven doen wat we doen’
Frans brood, dat wilde Issa Niemeijer maken. Vanaf de eerste pogingen in een combi-oventje in zijn studentenkamer tot zijn eigen winkel. Twaalf jaar bestaat bakkerij Gebroeders Niemeijer inmiddels. Met sinds negen jaar één broer aan het roer die deze maand ‘Een boek over brood’ uitbrengt.
DSM viert 150 jaar gist in Delft met expositie
Met de Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek in Delft heeft DSM een rijk stukje Nederlandse geschiedenis in handen. Om het 150-jarig bestaan van de fabriek te vieren opent DSM een expositie in het historische kantoorgebouw met de titel 'Klein leven, grote impact: microben bepalen onze wereld'.
‘Oud-Egyptisch’ brood toch niet echt
"Veel zoeter en rijker dan het zuurdesem dat we gewend zijn." Zo beschreef de Amerikaanse amateurarcheoloog Seamus Blackley zijn Egyptische oerbrood op Twitter. Gebakken met de opnieuw tot leven gebrachte gistcellen uit oorspronkelijk Egyptisch aardewerk. Onzin, zegt een moderne microbioloog. Verhaal van een klassieke debunk.