Chocolaterie Pierre gaat voor kwaliteit

22 oktober 2019
Foto: Ik ben Dees Fotografie

Gert en Karin van Soest wilden met de nieuwe inrichting van hun Chocolaterie Pierre in Hillegom het gevoel van een goed hotel uitstralen. En dat is gelukt. Zodra je de deur binnenstapt, wil je ergens gaan zitten met een krantje, een lekker bakkie en een bonbon. 

“We merken zeker verschil”, vertelt Gert. Het nieuwe pand waar Chocolaterie Pierre sinds maart dit jaar huist, trekt meer klanten. Sterker nog: “De omzet is met 35 tot 40 procent gestegen sinds de verhuizing. Overdag ontvangen we veel ouderen en ’s avonds zit het vol met jongeren.”

Voor de inrichting van het pand aan de Hoofdstraat in Hillegom – waar Chocolaterie Pierre sinds maart 2019 huist – werkten Gert en Karin samen met een Belgische architect, waarmee ze al eerder werkten. “In dit nieuwe pand wilden we echt de jungle laten terugkomen", vertelt Gert. "Dat konden we mooi realiseren achter de glazen wand die we plaatsten voor de trap naar het bovengedeelte met ons kantoor en vergaderruimte.” Een cacaoplant, koffie en cacaozakken maken het geheel af. “Het oude pand was heel traditioneel, nu hebben we het meer naar de huidige tijd getrokken.”

Met de nieuwe inrichting trekt Chocolaterie Pierre meer jongeren. Ook de openingstijden (zomers kunnen klanten tot 21.30 uur terecht voor een ijsje) en muziek helpen hierbij. Dit laatste wordt wel afgestemd op het moment van de dag en het soort bezoekers. 

Maar de kwaliteit van de producten speelt een grote rol bij het behouden van oude klanten en het werven van nieuwe. “We maken alles vers", zegt Gert. "We gaan produceren op het moment dat de verkoop begint." Gert en zijn medewerkers beginnen niet al in de zomer met de feestdagen en maken in november lange dagen. "Onze kwaliteit zit ‘m dus niet – alleen – in de gebruikte chocolade. Veel chocolatiers gebruiken dezelfde chocola. En het zit ook niet alleen in onze – ja, geheime – recepten. Het zit echt in de versheid", besluit hij. 

Meer weten over Chocolaterie Pierre? Lees dan het complete artikel online of in Bakkers in bedrijf 8-2019. Nog geen abonnee? Sluit dan hier een abonnement af!

Altijd op de hoogte blijven?