IJsbereider en patissier vinden elkaar in Puro Gelato & Caffè

Puro Gelato_Foto Koos Groenewold_1

Het klikte meteen tussen ijsbereider Rik Jansen en banketbakker Hans Spitsbaard, en dat leidde tot een vruchtbare samenwerking (foto: Koos Groenewold). Het enthousiasme spat er vanaf bij ijsmaker Rik Jansen (25) en patissier Hans Spitsbaard (25). De voormalig winnaar van ‘Heel Holland Bakt’ werkt intussen bij Puro Gelato & Caff&egr...
Lees ook
‘Als baas moet je weten waar het over gaat’

‘Als baas moet je weten waar het over gaat’

Lucas Gambardella (22) kreeg het bakkersvak met de paplepel ingegoten; zijn moeder Meike Schaling runt in Amsterdam de Franse patisserie Petit Gateau. Lucas volgde zelf ook een bakkersopleiding en werkt nu bij zijn moeder in de zaak. Ondertussen studeert hij door om zijn eigen droom waar te maken: een patisserie in New York.

Pruvé test 1.400 samples om krokantheid bodems in kaart te brengen

Pruvé test 1.400 samples om krokantheid bodems in kaart te brengen

Voor een groot deel van de consumenten (73%) is de bodem belangrijk bij het kiezen van een gebakje. Met name de krokantheid speelt een rol, blijkt uit een enquête onder ruim 400 consumenten. Voor Pruvé aanleiding om onderzoek te doen naar de eigen gebaksbodems. Hoe knapperig blijven die over de tijd? En maakt het uit welke vulling er wordt gebruikt?

Een nieuwe rol voor patissier Tim van Beijnen - Ondernemen in coronatijd

Een nieuwe rol voor patissier Tim van Beijnen - Ondernemen in coronatijd

Vijf winkels, waarvan drie in Waalwijk en een webshop: patissier Tim van Beijnen heeft het er druk mee. Enkele weken voor de corona-uitbraak, vorig jaar in maart, nam hij de zaak van zijn ouders over en afgelopen jaar opende hij twee nieuwe vestigingen, in Hank en Oosterhout. “Ik ben van drie mensen op de loonlijst naar vijfendertig medewerkers gegaan.”