IJsbereider en patissier vinden elkaar in Puro Gelato & Caffè

Puro Gelato_Foto Koos Groenewold_1

Het klikte meteen tussen ijsbereider Rik Jansen en banketbakker Hans Spitsbaard, en dat leidde tot een vruchtbare samenwerking (foto: Koos Groenewold). Het enthousiasme spat er vanaf bij ijsmaker Rik Jansen (25) en patissier Hans Spitsbaard (25). De voormalig winnaar van ‘Heel Holland Bakt’ werkt intussen bij Puro Gelato & Caff&egr...
Lees ook
Patisserie van de bakker

Patisserie van de bakker

Na ‘Een boek over brood’ komt Issa Niemeijer-Brown nu met een boek over patisserie. Patisserie staat vaak voor precisie en verfijning, een vak dat niet zomaar voor iedereen is weggelegd. Bakker Issa Niemeyer laat in ‘Patisserie van de bakker’ zien dat er ook een ander soort patisserie is.

Patisserie en chocolaterie De Roset opent vierde filiaal in Alkmaar

Patisserie en chocolaterie De Roset opent vierde filiaal in Alkmaar

Vince Spijkerman gaat geen uitdaging uit de weg. Toen hij vlak voor de coronapandemie banketbakkerij De Roset kon overnemen, besloot hij samen met zijn vrouw Krista die kans te grijpen. En toen er een vierde filiaal in Alkmaar op hun pad kwam, deden ze hetzelfde. “Je moet het jezelf niet te makkelijk maken: stilstand is achteruitgang.”

Cursussen IJscentrum september 2021

Cursussen IJscentrum september 2021

De vakanties zitten er weer op. Scholen gaan weer open en mensen gaan weer aan het werk. Ook bij het IJscentrum starten weer cursussen. Voor september staan de cursus Ijsbereider en Vegan IJs op de planning.