Bakkers

Uit dit dossier
Sociaal Fonds Bakkersbedrijf: van alle bakkers, voor alle bakkers

Sociaal Fonds Bakkersbedrijf: van alle bakkers, voor alle bakkers

De Stichting Sociaal Fonds Bakkersbedrijf, beter bekend als ‘het Sociaal Fonds’, bestaat al enige tijd. Maar wat is het precies? En wat doet het?

Nederlanders eten meer brood

Nederlanders eten meer brood

Voor het eerst in 10 jaar eten Nederlanders weer meer brood, Dat blijkt uit actuele cijfers van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). In de eerste helft van 2019 laat een stijging van 3,5 procent in het volume van brood zien ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Binnenkijken in de nieuwe bakkerij van de Bakkers Lamers

Binnenkijken in de nieuwe bakkerij van de Bakkers Lamers

Al jaren kampte De Bakkers Lamers met ruimtegebrek, groeien kon niet meer. Het familiebedrijf liet een nieuwe bakkerij bouwen aan de Cereslaan in Heesch. “Alles wat de oven in moet, wordt hier nu bereid", vertelt Bart Lamers. "Verder maken we halffabricaten, zoals vlabodems voor de patisserie.”

Market Food Group en Albron vernieuwen bakkerijconcept Le Perron

Market Food Group en Albron vernieuwen bakkerijconcept Le Perron

Market Food Group introduceert samen met Albron het vernieuwde bakkerijconcept Le Perron. De formule Le Perron is gespecialiseerd in ambachtelijk brood en is al gevestigd in verschillende Nederlandse steden. Het concept is nu volledig up-to-date. De twee eerste vestigingen van Le Perron openen binnenkort en er volgen er meer.

Tim Bienefelt krijgt geen genoeg van wedstrijden

Tim Bienefelt krijgt geen genoeg van wedstrijden

Hij is niet in een zwart gat gevallen na de World Skills in Kazan, want boulanger Tim Bienefelt begint volgende week bij zijn nieuwe baas Bakkerij Vreugdenhil en snel daarna wacht alweer de voorbereiding voor Skills 2020. “Ik wil weer Nederlands kampioen worden en dan naar de Euroskills in Graz.”