Bakkers

Uit dit dossier
Broodje kaas erkend als immaterieel erfgoed

Broodje kaas erkend als immaterieel erfgoed

De cultuur van het broodje kaas eten is erkend als immaterieel erfgoed door het Kenniscentrum immaterieel erfgoed Nederland.

10 jaar Puur voor de bakker

10 jaar Puur voor de bakker

De afgelopen tien jaar bezochten bakkers met Sonneveld maar liefst twintig steden. Daarnaast organiseerde Sonneveld achttien workshops en talloze andere kennissessies. Dat jubileum werd dinsdag 14 mei gevierd met een feestje met passend thema.

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Peters ouders Maarten en Elly van Helden startten banketbakkersbedrijf Van Helden in 1961, in de dijkwoning waar de bakkerij nog altijd is gevestigd. In 2000 nam Peter het bedrijf in het Zuid-Hollandse Middelharnis over, samen met zijn vrouw Selma. Het werd het begin van een groot aantal veranderingen.

Razendsnelle broodjes bij nieuwe stationsformule Treck

Razendsnelle broodjes bij nieuwe stationsformule Treck

Stationsformule Broodzaak verandert in TRECK. Een nieuwe formule, afgestemd op snelheid en service voor de gehaaste treinreiziger.

Bakkerij Ulmus levert brood aan pop-up restaurant ‘Vespucci’

Bakkerij Ulmus levert brood aan pop-up restaurant ‘Vespucci’

Donderdag opende pop-up restaurant ‘Vespucci’ voor het eerst zijn deuren in de Vespuccistraat in Amsterdam. Sterrenchef Bobby Rust zwaait de scepter in de keuken. Bakkerij Ulmus, eveneens gevestigd in Amsterdam, levert het brood.