Opleiding

Uit dit dossier
Frank Haasnoot geeft masterclass patisserie bij Bakery Institute

Frank Haasnoot geeft masterclass patisserie bij Bakery Institute

World Chocolate Master Frank Haasnoot is terug in Nederland en geeft een masterclass bij het Bakery Institute. In drie dagen leert deze internationale toppatissier de deelnemers alles over verfijnde patisserie. Tijdens deze masterclass deelt Haasnoot zijn nieuwste patisserierecepten. Deze ervaren toppatissier blinkt uit in creativiteit en laat een...

Bedrijven geselecteerd voor Bakkerij Leerbedrijf 2013

Bedrijven geselecteerd voor Bakkerij Leerbedrijf 2013

De commissie verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2013 Bakkerij heeft elf leerbedrijven geselecteerd voor de titel Leerbedrijf van het Jaar 2013 Bakkerij. De elf geselecteerde bedrijven zijn: Bakkerij van de Bogaert en Zn, Bakkerij De Korenaar VOF, Bakkerij J Swaanen en Zn, Banketbakkerij Lamers, Chocolaterie van Dam VOF, Echte Bakker Jan Meen, Echte...

Genomineerden titel Leerbedrijf van het Jaar 2018

Genomineerden titel Leerbedrijf van het Jaar 2018

De commissie Leerbedrijf van het Jaar Bakkerij drie leerbedrijven maakte 19 februari de genomineerden voor de titel Leerbedrijf van het Jaar 2018 Bakkerij bekend. Dit zijn Patisserie Linnick uit Amsterdam, Bakkerij van Heeswijk uit Luyksgestel en Bakkerij Dunselman uit Den Helder. De genomineerden lichtten op woensdag 21 maart 2018 hun leerbedrijf,...

Maak onderscheid met grondstoffenkennis

Maak onderscheid met grondstoffenkennis

Het Bakery Institute organiseerde samen met Moulin de Suire een kennissessie bij het Summa college in Eindhoven. De belangrijkste uitkomst: Ambachtelijke bakkers kunnen zich met grondstoffenkennis onderscheiden van andere aanbieders van brood. Moulin de Suire Bij de kennissessie was Olivier Coquelin aanwezig. Coquelin is proefbakker bij Moulin de...

Masterclass desem van EverBake

Masterclass desem van EverBake

In juni organiseerde EverBake de masterclass: desem ‘van starter tot gebakken product’. Dit gebeurde in samenwerking met partners Bongard, Bertrand Puma en het Bakery Institute. Onder andere de Fermentolevain desemtank en de Paneotrad werden getoond. Machines François Brandt van het Bakery Institute vertelde over de machines...