Bakery Institute reikt driehonderdste diploma uit

300ste diploma Bakery Institute

Het Bakery Institute in Zaandam heeft haar driehonderdste diploma uitgereikt. Tien jaar na de opening van de particuliere bakkerijopleiding nam Henk van der Ploeg uit Callantsoog zijn diploma voor de 9-weekse opleiding Boulangerie in ontvangst. Een feestelijk moment? “Zeker! Ik kreeg een paraplu.”

Henk van der Ploeg, zoon van Peter van der Ploeg met een eigen bakkerij in Callantsoog, heeft afgelopen winter de 9-weekse opleiding Boulangerie met heel veel plezier gevolgd. “Toen ik op mijn zestiende klaar was met de middelbare school, wist ik nog niet zeker of ik de bakkerij van mijn vader in wilde. Ik koos voor een MBO-opleiding op het gebied van management en heb dat diploma ook behaald. Inmiddels ben ik twintig en weet ik zeker dat ik het bakkersvak in wil. Maar MBO-opleidingen op dat gebied sloten niet erg aan bij de opleiding die ik op niveau 4 al had afgerond. Daarom ben ik bij het Bakery Institute gaan kijken en ik was meteen super enthousiast. Ik trof er goede leraren aan, die het antwoord wisten op al mijn vragen. De 9-weekse is best een prijzige opleiding, maar ik heb er enorm veel voor teruggekregen en onvoorstelbaar veel geleerd.”

Van opleiding tot ondernemer

Henk werkt momenteel in het bedrijf van zijn vader en is hier na zijn opleiding in Zaandam aan het experimenteren met desembroden en croissants. “Ik hoop ook nog bij andere bedrijven ervaring op te doen, maar uiteindelijk wil ik graag het familiebedrijf overnemen.” Daarmee is Henk een van de vele studenten die na de 9-weekse opleiding van het Bakery Institute uiteindelijk een eigen bakkerszaak zal runnen.

9-weekse Boulangerie en Patisserie

De 9-weekse opleiding Boulangerie is een intensieve, praktijkgerichte en fulltime opleiding waarin studenten alle stappen en aandachtspunten van bereidingswijze tot eindproduct krijgen aangeleerd. In de opleiding leer je de vaktechniek, vaardigheden en werkhouding die nodig zijn voor het vak van boulanger. Naast de 9-weekse Boulangerie bestaat ook de 9-weekse Patisserie. Al 250 studenten volgden een van deze opleidingen – of allebei, wat begin februari tot de uitreiking van het driehonderdste diploma leidde.

“We zien helaas veel bakkerijen hun deuren sluiten, maar zien óók dat vanuit de 9-weekse opleiding alweer zo’n dertig nieuwe ondernemingen door heel Nederland zijn opgestart”, constateert Tamara Hoogerwaard, directeur van het Bakery Institute, verheugd. “Deze intensieve opleiding geeft carrièreswitchers maar ook kinderen of medewerkers van bestaande bakkers, die wellicht eerst iets anders hebben gedaan of zich elders wilden oriënteren, de kans om zich het vak in al haar facetten in relatief korte tijd eigen te maken. We zijn er heel trots op dat we als Bakery Institute inmiddels 250 studenten hebben gediplomeerd met 300 diploma’s in totaal. Een waardevolle bijdrage aan onze branche!”

Dossiers
Broodbakker dagdienst omgeving Twente

Broodbakker dagdienst omgeving Twente

Wat ga je doen?Jouw werkzaamheden bestaan uit produceren van beschuitbrood, deze worden vervolgens afgebakken en voorzien van een laagje kaneelsuiker. Telkens weer...

Backoffice medewerker parttime, Locatie Denekamp

Backoffice medewerker parttime, Locatie Denekamp

Wat ga je doen?Je zal ondersteunen bij het verkoopproces, je werkt hierbij offertes uit en je werkt nauw samen met de buitendienst. Daarnaast zorg je ook voor een...

Operator inpak omgeving Emmeloord

Operator inpak omgeving Emmeloord

Wat ga je doen?In deze fulltime functie (38 uur in wisselende diensten incl. weekenden) ben je verantwoordelijk voor de inpakwerkzaamheden in deze industriële...