Webinar ‘Praktijkleren in het mbo’

Opleiding MBO_Unsplash

Foto: Unsplash

VNO-NCW, MKB-Nederland en SBB organiseren op 27 en 29 januari het webinar ‘Praktijkleren in het mbo’ om organisaties te informeren over de mogelijkheden van het derde steun- en herstelpakket voor het om- en bijscholen van (nieuwe) medewerkers.

In 2021 komt, op basis van de steun- en herstelmaatregelen van het kabinet, 63 miljoen euro beschikbaar voor kortdurende bij- en omscholing van werkenden en werkzoekenden via praktijkleren in het mbo. Praktijkleren in het mbo combineert werken met het volgen van (een deel van) een mbo-opleiding, gericht op het behalen van een praktijkverklaring, certificaat of diploma. Uit de extra middelen worden zowel de kosten voor de mbo-instelling als die voor het leerbedrijf gesubsidieerd.

Praktijkleren in het mbo

"Hoewel de concretisering van de vergoedings- en subsidieregelingen nog in volle gang is, willen wij u graag in een onlinebijeenkomst bijpraten over de hoofdlijnen", melden VNO-NCW, MKB-Nederland en SBB in het persbericht. Het webinar biedt informatie over de vormen van praktijkleren in het mbo. Het toont hoe nieuwe medewerkers via kortdurende mbo-trajecten worden omgeschoold, zodat zij inzetbaar zijn in een organisatie. Daarnaast informeert het webinar over het derde steun- en herstelpakket.

Deze voorlichtingsbijeenkomst is gericht op leerbedrijven, brancheorganisaties en O&O-fondsen. Ook als een ondernemer geen erkend leerbedrijf heeft, maar wel openstaat voor het opleiden van (nieuwe) werknemers, is de voorlichting interessant.

Webinar

Het webinar vindt plaats op 27 januari van 12.00 tot 13.00 uur en vrijdag 29 januari van 15.00 tot 16.00 uur  Belangstellenden kunnen zich online aanmelden voor een van de twee webinars. Minimaal twee werkdagen voor de bijeenkomst ontvangt deelnemers het programma en de digitale link.

Lees ook
Wat doet corona met de broodverkoop?

Wat doet corona met de broodverkoop?

In 2019 groeide het broodvolume in Nederland sinds lange tijd weer licht, zo liet het NBC aan de hand van de laatste broodcijfers zien. In hoeverre haalt corona een streep door deze groene cijfers? En zet deze trend de komende jaren door?

Wat betekent de avondklok voor uw werknemers?

Wat betekent de avondklok voor uw werknemers?

In de strijd tegen het coronavirus zet de overheid een nieuw wapen in. De avondklok. Vanaf dit weekend mogen mensen tussen 21:00 en 4:30 zonder geldige reden niet op straat zijn.

Lockdown met drie weken verlengd

Lockdown met drie weken verlengd

Zondag 10 januari vond er overleg plaats in het Catshuis over de stand van zaken rondom het coronavirus. De huidige lockdown wordt waarschijnlijk met drie weken verlengd en voor bepaalde sectoren wordt het steunpakket uitgebreid. Dat meldt NOS.

Zelfstandig werkend bakker omgeving Almelo

Zelfstandig werkend bakker omgeving Almelo

Wat ga je doen?Voor een koekbakkerij in de omgeving van Almelo zijn we per direct op zoek naar een ervaren zelfstandig werkend bakker. Je komt te werken in een team...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Wat ga je doen?Je zal je bezig houden met de productie van diverse soorten groot en klein brood. Hierbij werk je veelal op de traditionele manier. Je werkt zelfstandig...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...