NBA organiseert online training voor leidinggevenden

Online training_pixabay

Foto: Pixabay

Vanwege de coronacrisis blijft live trainen voorlopig nog even lastig. Daarom gaat de Nationale Bakkerij Academie (NBA) gewoon door met de online trainingen. Voor leidinggevenden in zowel de industriële als ambachtelijke bakkerijen heeft de opleider twee nieuwe online trainingen ontwikkeld. Dit zijn 'Een kort lontje - en dan?' en 'Van Feedback naar feed forward'.

De eerste training 'Een kort lontje - en dan?' gaat over het omgaan met een medewerker met een kort lontje.  Niet iedereen kan elke dag het zonnetje in huis zijn en af en toe heb je als leidinggevende te maken met een medewerker die wel een erg kort lontje heeft. Dit is voor deze medewerker niet fijn, maar voor de andere leden van jouw team ook niet. Hoe pak je dit nu aan? Hoe ga je hier als leidinggevende mee om? De training toont hoe je een medewerker kan laten inzien hoe zij of hij reageert, wat het effect hiervan op anderen is en vooral hoe je dit kunt ombuigen.

De tweede training 'Van Feedback naar feed forward' gaat over de ontwikkeling van je medewerkers. Als leidinggevende wil je graag dat je team sterker wordt en dat medewerkers zich ontwikkelen. Maar hoe stimuleer je medewerkers om met hun ontwikkelpunten aan de slag te gaan? Hoe zorg je ervoor dat de nadruk niet ligt op dat wat er de afgelopen maanden niet goed gegaan is, maar op het gewenste en positieve gedrag in de toekomst.

De online trainingen duren anderhalf uur en geven je handvatten om met bovenstaande onderwerpen om te gaan. Er zitten maximaal 10 deelnemers in een training zodat interactie volop mogelijk is. De kosten van de training is € 70,- per deelnemer

Op de website van NBA staat alle informatie over deze trainingen en inschrijfmogelijkheden.

Lees ook
Allergeneninformatie: hoe zit dat ook weer?

Allergeneninformatie: hoe zit dat ook weer?

“Allergenen, zoals gluten bevattende granen, sesamzaad en noten, komen in vrijwel alle bakkerijen voor. Het is belangrijk en zelfs verplicht uw klant proactief te wijzen op informatie over allergenen in uw producten”, aldus Linda van Zonsbeek, kennisspecialist bij NBC. “Maak in de winkel zichtbaar dat u deze informatie paraat hebt.”

Zonder chaos geen orde

Zonder chaos geen orde

We leven alweer meer dan een jaar in een onzekere samenleving. Gaan we ooit weer terug naar normaal, alsof er geen coronacrisis is geweest? Wie het weet, mag het zeggen. Velen waanden zich relatief veilig en hadden het idee enige controle te hebben over het bestaan.

Wie is Maud?

Wie is Maud?

Het is een vraag die ons regelmatig ter ore komt: wie is Maud? Wie is degene die zich in deze column zo ‘anoniem’ en scherp uitlaat over heikele kwesties in de bakkerijbranche?