Hygiëne

Uit dit dossier
Wat kun je doen tegen de verspreiding van het coronavirus?

Wat kun je doen tegen de verspreiding van het coronavirus?

Het coronavirus verspreidt zich over de wereld en heeft inmiddels ook Nederland bereikt. Gisteren, 27 februari, maakte minister Bruno Bruins dit bekend tijdens een tv-uitzending over het virus op NPO1. Hoe kun je verspreiding van het virus voorkomen? Het sleutelwoord is handen wassen.

Houwers Groep reikt Voedselveiligheid Bokaal uit na IJs-vakwedstrijden

Houwers Groep reikt Voedselveiligheid Bokaal uit na IJs-vakwedstrijden

De IJs-vakwedstrijden vinden plaats op 2 en 3 maart tijdens Bakkersvak/IJs-vak in de Evenementenhal in Gorinchem. Jaarlijks keuren de inspecteurs van Houwers Groep de deelnemers op een voedselveilige werkwijze. De score telt mee in het eindresultaat in de wedstrijden De Gouden IJsspatel en De Gouden IJscreatie. Om het thema voedselveiligheid extra te...

Hygiënecode ambachtelijke ijsbereiding beschikbaar

Hygiënecode ambachtelijke ijsbereiding beschikbaar

De Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding is beschikbaar op de website van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. Deze code is bestemd voor ambachtelijke ijsbereidingsbedrijven en wordt 1 maart 2020 van kracht.

Hygiënecode ijsbereiding voor de Kerst online

Hygiënecode ijsbereiding voor de Kerst online

De Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding wordt nog deze maand gepubliceerd. Dat laat de codehouder, de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, weten. De inhoud is goedgekeurd door de NVWA en momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de hygiënecode. Het document gaat per 1 maart 2020 van kracht.

Nieuw interieur? Zes tips voor een voedselveilige keuze

Nieuw interieur? Zes tips voor een voedselveilige keuze

Bij een verbouwing moet je als ondernemer veel keuzes maken. Welke aannemer, welk materiaal, hoeveel koelvitrines en schappen en welk kassasysteem? Het is raadzaam ook de voedselveiligheid hierin mee te nemen. Hier zijn zes tips voor voedselveiligheid om rekening mee te houden.