Houwers Groep reikt Voedselveiligheid Bokaal uit na IJs-vakwedstrijden

Houwers groep Voedselveiligheid bokaal

De IJs-vakwedstrijden vinden plaats op 2 en 3 maart tijdens Bakkersvak/IJs-vak in de Evenementenhal in Gorinchem. Jaarlijks keuren de inspecteurs van Houwers Groep de deelnemers op een voedselveilige werkwijze. De score telt mee in het eindresultaat in de wedstrijden De Gouden IJsspatel en De Gouden IJscreatie. Om het thema voedselveiligheid extra te belichten, reikt het bedrijf een extra prijs uit: De Voedselveiligheid Bokaal Bakkersvak 2020.

Jaarlijks vinden de IJs-vakwedstrijden plaats, een evenement dat door de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum wordt georganiseerd. DIt jaar vinden deze vakwedstrijden plaats tijdens Bakkersvak/IJs-vak, begin maart in Gorinchem. Op 2 maart strijden 24 finalisten om het lekkerste kersensorbetijsje. Een dag later is het tijd voor De Gouden IJscreatie: een wedstrijd waarin deelnemers live op het podium 4 identieke ijscreaties moeten maken in slechts 6 minuten tijd. In die spannende situatie moet een voedselveilige werkwijze gehandhaafd blijven. De keurmeesters Jeroen Plugge en Marius Rutting zien daar scherp op toe.

Voedselveiligheid Bokaal Bakkersvak 2020

Om het belang van voedselveiligheid en een hygiënische werkwijze extra te benadrukken, roept het inspectiebureau de Voedselveiligheid Bokaal Bakkersvak 2020 in het leven. Een ijsje kan namelijk nog zo lekker zijn; een voedselveilige werkwijze is cruciaal voor de consument. Eerder dit jaar werd de allereerste Voedselveiligheid Bokaal uitgereikt naar aanleiding van de Lekkerste Wedstrijden op Horecava. Een doorslaggevend succes, stelt directeur Toos Houwers. “Iedere deelnemer die in aanmerking wilde komen voor de Voedselveiligheid Bokaal,  diende zich bij aanvang van de wedstrijden in te schrijven. Iedere deelnemer schreef zich vervolgens in! Dat houdt in dat voedselveiligheid zeer serieus wordt genomen.”

Over all winnaar

Houwers hoopt dat ook de ijsbereiders de uitdaging willen aangaan en hun beste beentje voor zetten tijdens de IJs-vakwedstrijden. De keurmeesters houden tijdens beide wedstrijden een aparte puntentelling bij voor deze Bokaal. Na de Bakkersvak/IJs-vak wordt de overall winnaar bekendgemaakt. Deze ontvangt de Voedselveiligheid Bokaal Bakkersvak 2020 dan persoonlijk in de ijssalon.

Ben je deelnemer aan een van de IJs-vakwedstrijden en wil je kans maken op deze bokaal? Bereid je dan extra goed voor. De nieuwe Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding gaat namelijk op 1 maart van kracht! Neem hem goed door en geef extra aandacht aan de punten die worden genoemd bij Kruisbesmetting en Persoonlijke Hygiëne.

Lees ook
Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Binnenkort verschijnt er een nieuw boek over ijsbereiden, -12°C Gelato van Bas van Haaren en Nils Hendrikse. Het boek biedt een schat aan informatie voor de professionele ijsbereider, met techniek, recepten en de mooiste desserts.

Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Er staan weer nieuwe cursusdata op de agenda van het IJscentrum. Komend najaar staan onder andere cursus ijsbereider, gespecialiseerd ijsbereider en Meesterlijke taarten op het programma. Daarnaast komen er ook weer verschillende specials aan.

IJs onderdeel Duitse bakkersbeurs südback

IJs onderdeel Duitse bakkersbeurs südback

In Messe Stuttgart vindt van 22 tot en met 25 oktober de Duitse bakkersbeurs südback plaats. Bakkers, patissiers en ijsmakers kunnen hier terecht voor de laatste innovaties op hun vakgebied. Deze editie is ijs een belangrijk onderdeel van de vakbeurs.