Bakker Ron krijgt HACCP-certificaat van Houwers Groep

9 maart 2020
Foto: Koos Groenewold

Tijdens de vakbeurs Bakkersvak kreeg Bakker Ron uit Deurne het HACCP-certificaat uitgereikt door  Houwers Groep. Het inspectiebedrijf beoordeelde de bakkerij met een uitmuntende score, namelijk 92 van de 100 punten. Dit resultaat behaalde de Bakkerij mede dankzij Kolijn Bakkerij Advies.

Bakker Ron, gevestigd aan de Milhezerweg in Deurne, vierde afgelopen jaar het 25-jarig bestaan. Een voedselveilige en hygiënische werkwijze is altijd geborgd gebleven. Afgelopen jaar kwam eigenaar Ron Ossendrijver in contact met Jeffrey Kolijn, bakkerijadviseur bij Kolijn Bakkerij Advies. “We kennen elkaar al 26 jaar”, vertelt Ossendrijver. Voor de ondernemer werd het tijd voor een frisse blik op zijn bedrijf. Daarop bracht Kolijn een aantal bezoeken aan de Deurnse bakker. “Samen hebben we de complete administratie opnieuw ingericht. De Hygiënecode voor Brood & Banket werd nog eens nauwkeurig bestudeerd. Na enkele aanpassingen adviseerde Kolijn ons een inspectie te laten uitvoeren.”

Inspectie Houwersgroep

Vanuit Houwers Groep verzorgde Manolito Willems de inspectie op 18 februari. Resultaat: “Alles in orde”, glundert Ossendrijver. “Ik twijfelde er ook niet aan; dit is zo’n beetje onze 20e certificering. Toch is het wel een beetje spannend, wanneer er een nieuwe partij komt inspecteren. Maar dankzij het advies van Kolijn mogen we wederom super tevreden zijn. We ontvingen alleen maar complimenten!”

Jeffrey Kolijn kijkt terug op een geslaagde samenwerking. “De basis van Bakker Ron is hartstikke goed. Het pand is in orde, aan alle basisvoorwaarden wordt voldaan.” Toos Houwers, directeur van Houwers Groep, voegt daaraan toe: “92 van de 100 is echt een topscore; klasse. Als het bedrijf deze score weet vast te houden, dan komt het in aanmerking voor zelfcontrole, als de ondernemer dit wenst.”

Kolijn Bakkerij Advies

Houwers Groep heeft een nauwe samenwerking met Kolijn Bakkerij Advies. Het adviesbureau stoomt bakkers klaar voor een inspectie, met gegarandeerd een HACCP-certificering als gevolg. Deze werkwijze is niet alleen effectief, maar ook efficiënt. Doordat de twee partijen een transparant totaalpakket aanbieden, voorkomt de ondernemer extra kosten.

Altijd op de hoogte blijven?