Houwers Groep organiseert live Q&A's op Facebook

Q&A Houwersgroep

Hoe kun je er voor zorgen dat jouw omgeving zo coronaproof mogelijk is? Veel ondernemers hebben vragen over voedselveiligheid en hygiëne in deze tijd. Daarom organiseert Houwers Groep tot de bouwvak elke vrijdag een live Q&A op Facebook. Hier beantwoorden inspecteurs Jacco en Silvio alle vragen.

De eerstvolgende Q&A staat gepland voor vrijdag 19 juni om 10.00 uur en wordt verzorgd door Silvio. Het thema is desfectiemiddelen. De Q&A is vrij toegankelijk op Facebook en duurt ongeveer een half uurtje. Iedereen kan zijn vragen stellen. Dat kan vooraf in een privébericht naar de Houwers Groep of onder ger kopje discussie van het event. En natuurlijk live tijdens de sessie.

Houwers Groep organiseert de live Q&A's omdat het inspectiebedrijf merkt dat er in deze coronatijd veel vragen binnenkomen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid, maar ook coronagerelateerde vragen. Op deze manier, via live sessies op Facebook, worden deze vragen op een toegankelijke manier behandeld. De Q&A's zijn voor iedereen toegankelijk: voor ondernemers, medewerkers en consumenten.

De vorige Q&A vond plaats op 12 juni en had als thema BBQ. Hierbij ging inspecteur Jacco in op onder andere kruisbesmetting en voedselvergiftiging door rauw vlees. Je kunt deze Q&A terugkijken op de Facebookpagina van Houwers Groep of lees het verslag op de website.

Lees ook
Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Vanwege de oplopende coronacijfers vond er vrijdag 26 november opnieuw een persconferentie plaats waar het kabinet nieuwe maatregelen aankondigde. Er is gekozen voor een zogenaamde avondlockdown. Wat betekent dit voor de bakker, slager, visspecialist en slijter?

Coronamaatregelen vanaf 13 november

Coronamaatregelen vanaf 13 november

Vanwege de oplopende coronacijfers kondigde het kabinet vrijdagavond 12 november nieuwe maatregelen af die de dag erna direct in gingen. Het doel is om het aantal besmettingen "met een harde klap" omlaag te brengen. Dit zijn de meest relevante regels voor de slager, bakker, vishandel en slijter.

Nieuwe tijd

Nieuwe tijd

Zo’n voorwoord – of met een chiquer woord redactioneel – zoals ik hier schrijf, is soms makkelijker dan anders. Vaak loop ik tijdens het maken of redigeren van het blad vanzelf tegen een onderwerp aan. Soms is het wat persoonlijker, en de afgelopen maanden ging het natuurlijk meer dan eens over wat ons allemaal dag en nacht bezighield.