Nieuws
Coronacrisis jaagt groeiende bezorgtrend aan
In 2020 groeide de totale deliverymarkt - denk aan maaltijddelivery en boodschappenbezorging - met 43% ten opzichte van 2019. Dat meldt foodbranche-vereniging FoodService Instituut Nederland (FSIN). De deliveryspelers zijn inmiddels goed voor bijna 10% van de totale uitgaven aan eten en drinken.
Zoet brood voor het goede doel
De vrouw van oud-bakker Marco van Esterik kreeg in 2013 een Phyllodestumor. Om meer bekendheid te geven aan deze zeldzame ziekte begon hij met het verzamelen van informatie en bouwde een website. Ook ontwikkelde hij het zogenaamde Phyllodes brood. Sindsdien bakt hij dit zoete brood voor het goede doel.
Chocolate Academy organiseert webinar voor paascreaties
De feestdagen zitten er weer op. Maar patissiers en chocolatiers richten zich alweer op de volgende feestdag, Pasen. Daarom organiseert de Chocolate Academy België gratis live webinar voor professionals over paascreaties.
Vergroot eigenaarschap
Als je wilt dat je medewerkers meer eigenaarschap tonen, moet je ze allereerst richting en motivatie geven. Je moet weten waar je naartoe wilt met jouw team, afdeling of bedrijf. In de drie fasen – ‘Ja, ik wil’, ‘Ja, ik kan’ en ‘Ja, ik mag’ – ga je je medewerkers klaarstomen om echt eigenaarschap te tonen....
Lockdown met drie weken verlengd
Zondag 10 januari vond er overleg plaats in het Catshuis over de stand van zaken rondom het coronavirus. De huidige lockdown wordt waarschijnlijk met drie weken verlengd en voor bepaalde sectoren wordt het steunpakket uitgebreid. Dat meldt NOS.
Picnic signaleert run op luxe vlees, vis en bakproducten
Volgens Picnic heeft het afgelopen coronajaar opvallende verschuivingen teweeggebracht in de boodschappen. De online supermarkt zag een toename in behoefte aan luxe vlees en vis, en bakproducten. Daarnaast groeide de vraag naar koffie en schoonmaakproducten.
Bakkers in bedrijf – editie 10
Verpakkingsspecial 2020
Superaanbieding
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.
Inschrijven