Elfde seizoen Heel Holland Bakt start binnenkort

23 januari 2024 © Elvin Boer/MAX
Het populaire tv-programma Heel Holland Bakt gaat weer van start. Komend weekend, op zondag 28 januari, is de eerste aflevering weer te zien bij Omroep Max.

Het format van Heel Holland Bakt is ongewijzigd. Tien thuisbakkers gaan de strijd met elkaar aan en de jury bestaat zoals altijd uit culinair auteur en presentatrice Janny van der Heijden en Meester Boulanger en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven. De presentatie is wederom in handen van André van Duin. In de eerste aflevering gaan de thuisbakkers aan de slag met een gevulde cake, Bossche Bollen en financiers.

Doorbakken

Naast de reguliere afleveringen keert ook Doorbakken terug, met een gewijzigd format. Onder leiding van Robèrt gaan bekende fans van de show de strijd met elkaar aan terwijl de stress van de tent wordt nagebootst met allerlei afleidende factoren. André en Janny leiden alles in goede banen.

Overstap naar de professionele branche

Heel Holland Bakt is natuurlijk geen wedstrijd voor professionals, maar voor thuisbakkers. Maar een aantal winnaars maakten de overstap naar de bakkersbranche. Bijvoorbeeld Rutger van den Broek, de winnaar van het eerste seizoen, schreef meerdere bakboeken en populaire blog Rutger bakt. Of Hans Spitsbaard, winnaar seizoen 5, ging in de leer bij Robèrt van Beckhoven en patisserie de Rouw in de leer en werkt nu bij Puro Gelato & Caffè.

Het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt is vanaf 28 januari 20.25 uur te zien bij Omroep MAX op NPO 1.

In 2021 spraken we patissier Hans Spitsbaard en ijsmaker Rik Jansen over hun samenwerking in Puro Gelato & Caffè in Ede. Abonnees kunnen dit artikel online terug lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg toegang tot ons archief.

Naar het artikel

Altijd op de hoogte blijven?