Messe Stuttgart maakt zich op voor Gelatissimo 2024

23 januari 2024 Antal Giesbers Landesmesse Stuttgart GmbH
Noviteiten, innovaties en flink netwerken: dat belooft Gelatissimo. Deze vakbeurs voor artisanale ijsproductie vindt plaats in Messe Stuttgart van 3 tot 7 februari 2024.

De naam zegt het al: Gelatissimo duidt op de kerncompetentie van de beurs: een exclusieve focus op 'gelato', het traditionele Italiaanse ijs. De ijsvakbeurs Gelatissimo is zelfs de grootste vakbeurs voor ambachtelijk ijs benoorden de Alpen, en dé ontmoetingsplek voor 'gelatieri' die van over de wereld naar Stuttgart komen.

IJsbeurs Gelatissimo

Gelatissimo vindt om de twee jaar plaats bij Messe Stuttgart en richt zich inhoudelijk met name op artisanaal ijs. De beurs biedt een brede range aandachtspunten die te maken hebben met ijsproductie, zoals de meest moderne inzichten en technieken in het maken van ijs, waardoor het vak van ijsproductie niet langer seizoensmatig, maar het hele jaar door plaatsvindt. Daarnaast is er ruimschoots aandacht voor de basismaterialen en -ingrediënten, en andere producten die nodig zijn voor het maken van topkwaliteit ijs.

Extra aandacht krijgen de nieuwste trends en innovatie in de ijsbranche, en maken bezoekers kennis met nieuwe technologieën, smaken en creatieve presentatievormen. Voor ijsproducenten, eigenaren van ijssalons en de horeca, maar ook voor de gastronomie, zijn dit vijf dagen om weer helemaal bij te zijn, kennis te maken met noviteiten, innovaties te bespreken en vrijuit te netwerken. 

Grand Prix 

Voor de vijfde keer organiseert Messe Stuttgart tijdens de beurs de Grand Prix Gelatissimo. In deze vakwedstrijd strijden drie dagen lang de beste ijsmakers met elkaar in het creëren van het beste smaakcombo van hazelnoot, yoghurt en aardbeien. Op dag vier gaan de drie dagfinalisten in de finale aan de slag met een mangosorbet.  De winnaar krijgt de felbegeerde Coppa Gelatissimo.

Daarnaast delen diverse ijsprofessionals hun kennis en kunde met de bezoekers tijdens workshops op het Grand Prix Gelatissimo podium.

Intergastra

Tegelijkertijd vindt Intergastra plaats, de vakbeurs voor de hotel- en gastronomiebranche. Tezamen bieden de beurzen 115.000 vierkante meter aandacht aan ijs, gastronomie, hotellerie, en koude en warme dranken. 

Ga voor meer informatie naar de website van Gelatissimo 2024.

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?