Bakkers in de media | week 5 – 2024

2 februari 2024 Unsplash
Aldi roept met spoed een specifieke batch Roomboter Croissants terug, er is opnieuw brand in een brood- en banketbakkerij in Roosendaal en Zeelandia schrapt meerdere banen. Het laatste nieuws uit de sector, een greep uit de media.

Bakkerij

In een brood- en banketbedrijf aan de Protonweg in Roosendaal, dat zaterdag door een grote brand verwoest werd, is maandagochtend weer brand uitgebroken, meldt Zuidwest update.

Bakkerij Lekker Brood sluit haar deuren. Floormanager Laura vertelt tegen Den Haag FM dat er veel veranderd is in de omgeving; sinds de Turfmarkt af is, nam het aantal klanten flink af.

Bakkerij Brans & Westers, met winkels in Oude en Nieuwe Pekela, stopt na 170 jaar. Dit schrijft RTV Noord. Het bedrijf heeft een personeelstekort en kan geen vervanging vinden voor de banketbakkers en de broodbakker.

Het was een schok voor veel Dordtenaren, schrijft het AD: vlak voor de jaarwisseling maakten Dirkjan en Henk Korteweg bekend dat ze na negentig jaar met de bakkerijen gaan stoppen.

Brood

Supermarkt Aldi roept met spoed een specifieke batch van de vierstuksverpakking Roomboter Croissants 180g terug. Als gevolg van een productiefout zijn er mogelijk metaaldeeltjes in de croissants beland, aldus BNN Vara.

Grondstoffen

Volgens Transport online verdwijnen bij het Zeeuwse familiebedrijf Zeelandia, leverancier van ingrediënten aan brood- en banketbakkerijen, 89 van de 454 banen. Er vallen 33 gedwongen ontslagen. De rest van de banen zal verdwijnen doordat werknemers zelf het bedrijf verlaten en de vrijgekomen functies  vacatures niet ingevuld worden.

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden, het Ctgb, heeft in de vergadering van 24 januari 2024 besloten één nieuw insectenbestrijdingsmiddel toegelaten, meldt Akkerbouwbedrijf.

Nieuwsblad Transport schrijft dat het Openbaar Ministerie geldboetes heeft uitgedeeld aan twee Nederlandse bedrijven die in 2021 ladingen graan met schadelijke hoeveelheden fosfine lieten doorvoeren.

Altijd op de hoogte blijven?