Vakwedstrijden, nieuwe producten en inspiratie op Sigep 2024

29 januari 2024 Sigep
Rimini Expo Centre stond van 20 tot en met 24 januari in het teken van Sigep 2024. Dat betekende niet alleen de laatste trends op het gebied van ijs, patisserie, brood en koffie, maar ook verschillende vakwedstrijden. Bijvoorbeeld Juniores Pastry World Cup, waarbij de redactiecoördinator van Vakblad IJs mede de winnaar bepaalde. 

Italian Exhibition Group (IEG), de organisator van Sigep, blikt terug op een succesvolle 45e editie. De beurs trok bezoekers uit meer dan 160 landen en 1200 merken uit 35 landen. Daarnaast was Sigep met 5200 vergaderingen ook de plek om zaken te doen. “Op Sigep 2024 verzamelde de wereld van de dolce foodservice zich”, aldus IEG. “Er waren bijeenkomsten over productinnovaties, nieuwe consumententrends en demonstraties van de grote meesters van de ambachtelijke patisserie. Toonaangevende bedrijven in machines en ingrediënten voor ijs en gebak, bakkerij en pizza, chocolade en koffie waren allemaal aanwezig.”

Vakwedstrijden

Daarnaast was Sigep het toneel van drie belangrijke internationale vakwedstrijden. De Gelato World Cup, European Gelato Challenge en Juniores Pastry World Cup hadden deelnemers uit 25 landen. 

De Juniores Pastry World Cup is gericht op patissiers onder de 23. Elf landenteams gingen aan de slag met het thema ‘Mythes en legendes’. Ze maakten onder andere showstukken van chocolade en suikerwerk, een dessert met koffiesmaak en een chocoladecake. Namens Nederland en Vakblad IJs zat redactiecoördinator Bianca Roemaat in de internationale jury voor de uniores World Cup. Het Franse team, dat bestond Pierre-Henri Roullard, Alistair Smith en Julien Maheux, kwam als beste uit de bus. De tweede en de derde plaats gingen respectievelijk naar de teams uit Chinees Tapei en Hong Kong.

Internationale ijswedstrijden

Ook vonden er twee grote ijswedstrijden plaats tijdens Sigep. Gabriele Fiumara won de Sigep Gelato d’oro 2024. Dankzij deze winst mag hij deelnemen aan de tweede editie van de Gelato Europe Cup, die plaatsvindt tijdens Sigep 2025. Het Italiaanse team kwam als beste uit de bus tijdens de Gelato World Cup.

Het einde van de editie van 2024 betekent dat IEG nu aan de slag gaat met Sigep 2025. De datum van 46e editie is al bekend. Namelijk van 18 tot en met 22 januari, wederom in Rimini Expo Centre.

In de komende nummers van Vakblad IJs en Bakkers in bedrijf staat een uitgebreid verslag van Sigep. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af. Naast het vakblad krijg je dan ook toegang tot ons digitaal archief.
Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?