Nieuws
Brood van 4500 jaar oude gist

Brood van 4500 jaar oude gist

Natuurkundige Seamus Blackley bakte vorige week een brood met 4500 jaar oude gist. Op twitter legde hij het hele proces vast. Duizenden mensen deelden zijn tweets. Blackley heeft veel interesse in het oude Egypte en is ook een enthousiaste hobbybakker. Hij wilde een brood maken, zoals de oude Egyptenaren aten. Hij was er al achter hoe hij brood...

Drie vragen aan patissier Daniël Jongsma

Drie vragen aan patissier Daniël Jongsma

Werken in Koeweit biedt patissier Daniël Jongsma oneindige mogelijkheden. Van bruiloften met 240 kilo bonbons tot het omgaan met Aziatische collega’s: het is één grote uitdaging. Precies wat hij graag wilde toen hij aan zijn buitenlandse avontuur begon.

Fudge uit Oude Pekela wint Great Taste Award

Fudge uit Oude Pekela wint Great Taste Award

Yvonne van Rooij uit Oost-Groningse dorp Oude Pekela maakt zo'n anderhalf jaar fudge, die ze verkoopt naast scandinavische spullen, in haar winkeltje Butik Nord. Op aanraden van een Engelse klant stuurde ze haar fudge in voor de Great Taste Awards. En met succes. Zowel haar salmiak- als haar whiskyfudge werd bekroond met één ster.

Schouten op binnenlandse handelsmissie voor streekproducten

Schouten op binnenlandse handelsmissie voor streekproducten

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) gaat een binnenlandse handelsmissie organiseren om de waardering voor Nederlandse streek- en regioproducten te vergroten en de afzet ervan te bevorderen. Ook zal 'knellende wet- en regelreving' worden aangepakt.

Inschrijven voor achtste editie Tour de Bakker

Inschrijven voor achtste editie Tour de Bakker

Netwerken op een ontspannen manier in de bakkerijbranche. Dat kan tijdens Tour de Bakker op dinsdag 10 september. Een middag fietsen of wandelen met vakgenoten door de Loonse en Drunense duinen; bijpraten, ervaringen uitwisselen en het laatste nieuws delen.

Vier de misser van de maand

Vier de misser van de maand

De kans dat jij geboren zou worden, was praktisch nul. Eén op de tien tot de 2.685.000ste, om precies te zijn. De kans dat je zult sterven, is honderd procent. Grote vraag is: wat doe je in de tussentijd? Wie wil je zijn? Wat wil je hebben? Wat wil je nalaten? Helemaal geen ingewikkelde vragen, volgens auteur, coach en entertrainer Jan van Setten.

Bakkers in bedrijf – editie 6
Bestel nu twee gratis proefnummers

Bent u nog niet bekend met Bakkers in bedrijf?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven
Evenementen

LEF foodfestival

25 augustus 2019

Lees meer

Annapoorna ANUFOOD India

29 augustus 2019 - 31 augustus 2019

Lees meer

Horeca beurs Noord-Brabant

9 september 2019 - 10 oktober 2019

Lees meer