Jaaroverzicht: prijswinnaars 2021 deel 1

27 december 2021 Lauren Scheurwater

Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om achterstallig nieuws in te halen? Bakkers in bedrijf  helpen een handje met verschillende jaaroverzichten. Nu: wie ging er met welke prijs vandoor? Vandaag deel 1 en morgen deel 2 van de winnaars.

Februari

TOP-team Dossche Mills

Foto: Dossche Mills

Elizabeth Lopez uit Spijkenisse wint 14 februari het achtste seizoen van Heel Holland Bakt. Vakjury Robert van Beckhoven en Janny van der Heijden besluiten dat zij de beste thuisbakker is.
Lees meer

John en Frans van bakkerijgrondstoffenproducent Dossche Mills zijn door ministerie van SZW tot Topteam gekroond. De mannen zetten zich als preventiemedewerker en veiligheidscoach in om lichamelijke overbelasting in de industrie te voorkomen.
Lees meer

Via een digitale bijeenkomst op 10 februari roept het ANWB Fonds Het Bakkerijmuseum in Medemblik uit tot het mooiste maatschappelijke project van de provincie Noord-Holland. Dit vanwege de uitbreiding en aanpassingen voor minder valide bezoekers in het museum.
Lees meer

Bakkerij ’t Stoepje wint voor het tweede jaar op rij de Foodservice Award voor beste marktkraam. Pierre Wind reikt de prijs tijdens de Horecava Limited, de online versie van de Horecava, op 1 februari uit.
Lees meer

Maart

Nijkamp, De Echte Bakker met winkels in Holten en Zutphen wint 18 maart de landelijke paasbrodenkeuring van het Echte Bakkersgilde. De tweede plaats gaat naar Joost Snijders uit Stramproy en de derde plaats naar Timmer uit Gasselte.
Lees meer

Bakker Wim Blom uit Hasselt wint de titel Topbakker van het jaar. Bakker Koenen uit Westervoort behaalt de tweede plek en de derde plaats gaat naar bakkerij van Doorn uit Schijndel.
Lees meer

April

ijssalon 4 ijssalon-van-het-jaar-2020 (© screenshot Michelle)

Foto: Ambachtelijk IJscentrum

Op donderdag 1 april vindt de bekendmaking van IJssalon van het Jaar plaats. De winnaar van IJssalon van het Jaar, Steff Janssen van IJssalon Florence in Nederweert, onthult de winnaar door een groot chocolade-ei open te breken. IJsie Prima in Callantsoog komt als winnaar uit het ei.
Lees meer

Op 6 april worden via een livestream de winnaars van de Dutch Pastry Award, De Beste Bonbon -en de andere prijzen bekend gemaakt. De Belgische Joeri Vandekerkhove wint de Dutch Pastry Award 2021. Jordi van Eden is de winnaar van De Beste Bonbon van 2021.
Daarnaast zijn er nog een paar kleinere prijzen. De Jurgen Willems Motivatieprijs 2021 gaat naar Natalie Manintveld en de Social Media-prijs naar Carlo Lennarts vanwege de overweldigde steun die hij kreeg op Instagram.
Lees meer

Op 22 april vestigen de leerlingen van de bakkerijschool Ter Groene Poorte officieel een nieuw wereldrecord vegan cake. Samen met Alpro maken zij 495 kilo vegan cake. Deze cake wordt tentoongesteld en uitgedeeld in de Antwerpse koffiebar Wasbar.
Lees meer

Bakkerij Hoekx in Valkenswaard viert in 2021 het 100-jarig bestaan. Dit jubileum wordt nog mooier omdat Bakker Etiënne Hoekx en zijn vrouw Miriam voortaan het predicaat Hofleverancier mogen dragen.
Lees meer

Mei

Ruben Koeleman van banketbakkerij Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons uit Heemskerk maakt de beste aardbeienslof van Nederland 2021. Dat bepaalt de vakjury via een livestream op 26 mei.
Lees meer

Op 21 mei vindt de bekendmaking van de winnaars van de Belgium Chocolate Awards 2021 plaats. Er zijn drie categorieën Praline Professional, Chocolate Bar en Praline Studenten. Hannes D’Heedene wint de eerste categorie met zijn praline Cats. De Chocolate Bar wordt gewonnen door Tio Van Ginneken met zijn bar Yamato en Yannick Haast wint met zijn praline Medaru de laatste categorie.
Lees meer

Juni

Desem Awards 2021_Echte Bakkers gilde

Foto: Echte Bakkersgilde

De winnaars van de DesemAwards 2021 zijn Herman Schepers en Nijkamp. Herman Schepers wint de categorie gevuld desembrood en Nijkamp de categorie ongevuld desembrood.
Lees meer

Op 23 oktober organiseert Hema een taartbakwedstrijd vanwege haar 95-jarige bestaan. De winnaar van deze wedstrijd is Anne-Michelle met haar pretzelbrownie-karameltaart.
Lees meer

De bakkerijen Borgesius en Goedhart vieren dit jaar het 125-jarig jubileum. Dit jubileum wordt nog feestelijker omdat de bakkerij op 17 juni 2021 het predicaat Koninklijk krijgt.
Lees meer

Op zondag 27 juni ontvangt de bakkerij Maassen, die dit jaar 226 jaar bestaat, het predicaat Hofleverancier uit handen van Burgemeester Marcel Fränzel.
Lees meer

Juli

Robbert Jan van Veen behaalt het record duurste hamburger ter wereld. De hamburger, genaamd The Golden Boy, had een waarde van 5000 euro en dit is bevestigd door Official World Records. De hamburger is gemaakt van 100 procent Wagyu A5 vlees, Beluga kaviaar, king crab, Spaanse Paleta Ibérico, witte truffel, Engelse Cheddar van Wyke Farms en barbecuesaus gemaakt van Kopi Luwak koffie en Schoolse Macallan whisky.
Lees meer

Bakker Schotanus wint half juli voor de tweede keer de eerste prijs voor het beste roggebrood tijdens de productverkiezing Fryslân Culinair. Juryvoorzitter Robert van Beckhoven en Reitse Spanninga overhandigen de prijs.
Lees meer

Bakker Goedhart scoort tijdens de Foodbedrijf van het Jaar-verkiezing een 8,12 en behaald hiermee de eerste plek. Daarmee is de bakker het beste in de categorieën ‘Brood, bake off en gebak’ en Private label vers.
Lees meer

Altijd op de hoogte blijven?