Top 10 artikelen van 2023 op Bakkers in bedrijf

28 december 2023 Redactie Bakkers in bedrijf Bakkerij 't Stoepje
Het einde van 2023 is in zicht. Dus tijd voor een terugblik op het afgelopen jaar. Met vandaag de top 10 meest gelezen artikelen op Bakkers in bedrijf


1. Cao-akkoord bereikt voor de industriële bakkerijsector
Woensdag 7 juni 2023 bereikten vakbonden FNV en CNV samen met de NVB een onderhandelingsakkoord over een nieuwe cao. De voorgenomen stakingen en andere activiteiten, die impact zouden hebben op de industriële productie van brood en banket, werden gecanceld.
Lees verder 

2. Werkgevers reageren op ultimatum: “Nauwelijks onderhandeld”
Vakbonden FNV en CNV stuurden 2 juni een ultimatum naar de werkgevers van de industriële en ambachtelijke bakkerijen. De vakbonden vonden het loonbod te laag en riepen bakkers op om te gaan staken. Wim Kannegieter van de NVB en Marie-Hélène Zengerink van de NBOV reageerden namens de werkgevers.
Lees verder 

3. Jonge patissier Nick Banus overleden
In juni overleed de 24-jarige patissier Nick Banus. Nick werkte bij patisserie Tummers en deed succesvol mee aan meerdere vakwedstrijden. Hij won in 2021 de Gouden Gard, in 2022 de World Chocolate Masters Youth en werd in 2023 nog tweede bij de Dutch Pastry Awards.
Lees verder

4. Bakkerij Snijders in Stramproy bakt beste Limburgse vlaai
Nieuws uit 2022. Bakkers Caspar Heuvelmans en Mark Craemers van bakkerij Snijders in Stramproy bakten dat jaar de allerbeste Limburgse vlaai en wonnen de 42ste jaarlijkse vlaaienkeuring.
Lees verder 

5. Onderhandelingsresultaat voor cao Ambachtelijke Bakkerijen bereikt
Het onderhandelingsresultaat voor een eigen cao Ambachtelijke Bakkerijen is door een grote meerderheid van de FNV-leden goedgekeurd, maakte de vakbond eind oktober bekend. Daarmee was de nieuwe cao een feit.
Lees verder

6. FNV en CNV kondigen staking aan bij Bakkerij Borgesius in Aalsmeer
Vakbonden FNV en CNV kondigden in juni een staking aan bij Bakkerij Borgesius in Aalsmeer. Vanaf donderdagmorgen 1 juni staakten de medewerkers twee dagen en nachten op rij naar aanleiding van het ultimatum dat de FNV en CNV aan de werkgevers presenteerden.
Lees verder

7. Winnaars Beko Speculaaskeuring 2023
Echte Bakker Herman Schepers, Koopmans Bakkerij Patisserie Chocolaterie en Bakkerij Maison Pierre kwamen als beste uit de Beko Speculaaskeuring 2023 voor respectievelijk hun speculaasjes zonder amandelen, speculaasjes met amandelen en gevuld speculaas.
Lees verder

8. ‘Als wij geen personeel meer hebben, dan hebben wij níets’
Wie de productielocatie van Patrick Tissen in Veenendaal een fabriek noemt, wordt meteen terechtgewezen. “Ik heb een ambachtelijke bakkerij.” Hoewel hij naar schaalvergroting streeft en vrijwel alles via de diepvries verkoopt, gelooft hij in een mooie toekomst voor het ambacht. Al zijn er grote, zeer grote zorgen over personeel en opvolging.
Lees verder

9. Recherchebureau start landelijk onderzoek naar illegale broodkrattenhandel
Al meer dan 20 jaar verdwijnen tienduizenden Broban kratten bij de industriële bakkers, waaronder bij Bakker Goedhart. Deze kratten komen terecht in illegale handel, waarvan de schade in de miljoenen euro’s loopt. Dit moet stoppen, vond Bakker Goedhart. Daarom schakelde de bakkerij afgelopen jaar een recherchebureau in om de illegale handel tot een halt te roepen.
Lees verder

10. Market Food Group neemt Detailresult-bakkerij over
Market Food Group, bekend van de formules Le Perron en ’t Stoepje, nam juli 2023 Detailresult-bakkerij in Apeldoorn over. “Met deze transactie zetten we de volgende stap in de ontwikkeling van Market Food Group”, aldus algemeen directeur Sjacco Nel.
Lees verder 

Altijd op de hoogte blijven?