FNV en CNV kondigen staking aan bij Bakkerij Borgesius in Aalsmeer

7 juni 2023 Redactie Bakkers in bedrijf Pixabay

Vakbonden FNV en CNV kondigen een staking aan bij Bakkerij Borgesius in Aalsmeer. Vanaf donderdagmorgen staken de medewerkers twee dagen en nachten op rij naar aanleiding van het ultimatum dat de FNV en CNV afgelopen vrijdag aan de werkgevers presenteerden. Ook bij Borgesius in Arnhem en Dutch Bakery in Eindhoven wordt gestaakt, melden de vakbonden.

De vakbonden waarschuwden vrijdag de (vooral industriële) bakkersbedrijven voor acties. In het ultimatum dat vandaag afliep, stonden deze eisen: 14,3% salaris erbij per 1 juni, en automatische prijscompensatie, waardoor de lonen voortaan meestijgen met de prijzen in de winkels. Ron Vos, bestuurder FNV Voedingsindustrie, zegt in een persbericht: “De werkgevers zijn niet op onze eisen ingegaan, dus de medewerkers hebben geen andere keuze dan in actie komen voor een betere cao.”

Wim Kannegieter, directeur van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij, laat weten dat de aankondiging niet betekent dat de broodproductie werkelijk gestaakt wordt. “We hebben inmiddels een beter loonbod gepresenteerd met een loonstijging van circa 15% in 24 maanden. Dat is een heel goed bod en we verwachten dat veel werknemers het daarmee eens zullen zijn.”

Altijd op de hoogte blijven?