Jonge patissier Nick Banus overleden

16 juni 2023 Gouden Gard

De 24-jarige patissier Nick Banus is overleden. Nick werkte bij patisserie Tummers en deed succesvol mee aan meerdere vakwedstrijden. Hij won in 2021 de Gouden Gard, in 2022 de World Chocolate Masters Youth en werd dit jaar nog tweede bij de Dutch Pastry Awards.

Vanuit de branche wordt er verdrietig gereageerd op zijn overlijden. Allereerst op de facebookpagina van patisserie Tummers. “Met veel verdriet nemen wij afscheid van onze geliefde collega Nick; een uiterst getalenteerd patissier die zijn vak altijd met veel passie en gedrevenheid beoefende. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en dierbaren. We willen jullie en iedereen die Nick liefhad veel kracht toewensen in deze uiterst moeilijke tijd. Onze oprechte condoleances en heel veel sterkte met dit enorme verlies.”

Ook op de pagina van de Gouden Gard staat een condoleance. "Wij zijn ontzettend verdrietig met het bericht dat Gouden Gard deelnemer Nick Banus is overleden." Op de instagrampagina van Nick staan veel reacties onder het overlijdens bericht onder andere van bekende patissiers als Peter Remmelzwaal, Boudewijn Nijmeijer en Nils Hendrikse.

Nick was een ambitieuze jonge patissier. Wij spraken hem in 2022 na de winst van de Gouden Gard. Hij sprak met veel liefde over het vak en zijn ambities. “Bij Patisserie Tummers in Heemstede, waar ik nu werk, hoor ik regelmatig dat ik mijn werk goed doe en dat ik mooie decoraties maak”. Hier hoop ik nog meer technieken te leren, je bent immers nooit uitgeleerd en je moet jezelf blijven uitdagen. Ik ben van plan ervaring op te doen in het buitenland om te leren van internationale patissiers. Uiteindelijk wil ik mijn eigen patisserie en chocolaterie openen. Met een kleine lunchroom erbij, waar je een gebakje kunt eten, met een goede kop koffie erbij.”

Bakkers in bedrijf wenst alle nabestaanden veel sterkte.

Altijd op de hoogte blijven?