Echte Bakkers Herman Schepers en Nijkamp winnen DesemAwards 2021

Desem Awards 2021_Echte Bakkers gilde

Echte Bakkers Herman Schepers en Nijkamp zijn de winnaars van de DesemAwards 2021. Herman Schepers, De Echte Bakker uit Sleen kreeg de DesemAward voor zijn gevulde brood. En Nijkamp, De Echte Bakker uit Holten won de categorie ongevuld desembrood.

In Wageningen keurden Marco van Scheijndel (technisch adviseur van Puratos) en Thijs Koolen (veelvoudig winnaar van de Gouden Schieter) de vijftig ingezonden desembroden. Zij maakten aan het eind van de middag in een ZOOM-meeting alle winnaars bekend.

Categorie gevuld brood

De eerste prijs in de categorie gevuld brood was voor Herman Schepers, De Echte Bakker uit Sleen. "Roy heeft de eerste prijs gewonnen bij de Desem Award met zijn gevulde desem brood, hierin zit spek, lente-ui en oude kaas!", meldt de bakker op de Facebookpagina.

De winnaar van vorig jaar, Twijnstra uit Oudemirdum, veroverde dit keer de tweede plaats. René Vermeij uit Kampen behaalde evenals vorig jaar de derde plaats.

Categorie ongevuld desembrood

Nijkamp, De Echte Bakker uit Holten won de categorie ongevuld desembrood. "Winnaar beste desembrood van Nederland", schrijft de trotse bakker op Facebook. "Het was een spannende week, maar we zijn eerste geworden in de categorie 'ongevuld' van de desembrodencompetitie

De tweede prijs ging naar John Treur uit Oudewater. Het was de eerste keer dat deze bakker in de prijzen valt. Joost Snijders uit Stramproy belandde op de derde plaats en evenaarde daarmee zijn prestatie uit 2019.

Nieuwe warenwet

De DesemAwards worden georganiseerd in samenwerking met GildePartner en desemspecialist Puratos. Ook dit jaar was er aandacht voor het nieuwe Warenwetbesluit Brood en Meel. Van Scheijndel: “We zijn nu op de helft van de overgangsperiode en in ieder geval voldoen alle prijswinnaars aan de nieuwe eisen voor desembrood.” In zijn toelichting op de resultaten benoemde Marco ook dat 90 procentvan de inzendingen een overnight-proces heeft gehad, wat de smaak en aroma echt ten goede komt.

 

Lees ook
Bas Gommans en Herman Schepers winnen De Echte Bakker DesemAwards 2022

Bas Gommans en Herman Schepers winnen De Echte Bakker DesemAwards 2022

Echte Bakkers Bas Gommans en Herman Schepers zijn de winnaars van de jaarlijkse desembroodkeuring van het Echte Bakkersgilde, die dinsdag 17 mei plaatsvond. Gommans behaalde de eerste prijs met zijn ongevulde desembrood en Herman Schepers won in de categorie gevuld desembrood.

Recept van Puratos: Desem twisters met gekiemde granen

Recept van Puratos: Desem twisters met gekiemde granen

Laat je verrassen door de heerlijke smaaksensatie van deze bonkies. De smaak van desem en kaas vullen elkaar heel goed aan. Deze hartige versie van desembrood is geschikt voor vele gelegenheden.

Nominaties Beste Echte Bakker 2022 bekend

Nominaties Beste Echte Bakker 2022 bekend

Het Echte Bakkersgilde maakte vandaag de nominaties voor de Beste Echte Bakker 2022 bekend. Dit gebeurde met een filmpje op YouTube. Donderdag 20 januari weten we welke Echte Bakker de Gouden Schieter mee naar huis mag nemen.