Top 10 meest gelezen berichten van 2022

30 december 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Foto via unsplash

In aanloop naar 2023 kijken we terug op het afgelopen jaar. Wat lazen de bezoekers van onze website dit jaar? Hier de top 10 van meest gelezen berichten van 2022

1. Akkoord over nieuwe tweejarige cao voor bakkers
Er is een akkoord over een tweejarige cao (1-6-2021 t/m 31-5-2023) tussen FNV en wekgeversorganisaties. Voor industriële bakkers geldt een loonstijging van 6,6% over de looptijd van de cao. De cao lonen voor ambachtelijke bakkers stijgen met 7%.
Lees verder

2. Finalisten Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022 bekend
De finalisten van de wedstrijd ‘Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’ zijn bekend. Elk jaar gaat de organisatie op zoek naar het beste worstenbroodje van de provincie. Dit jaar vindt de 25e editie van de wedstrijd plaats.
Lees verder

3. Reindert Hameeteman is nieuwe Meester Boulanger
Nederland is een Meesterbakker rijker: Reindert Hameeteman slaagde op 4 mei voor het examen Boulangerie en mag zich nu Meester Boulanger noemen.
Lees verder

4. Giel Vermeulen wint Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022
Giel Vermeulen van Bakkertje Deeg is de winnaar van de 25e editie van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Hij kreeg 23 maart de wisseltrofee in De Rooi Pannen in Eindhoven uit handen van Rob Scheepers, bekend tonprater, entertainer en columnist.
Lees verder

5. Marieke ten Have wint Beste Bonbon van Nederland 2022
Chocolatier Marieke ten Have won maandag 7 maart de wedstrijd Beste Bonbon van Nederland. De jury was het unaniem eens: van de twintig deelnemers was haar bonbon de uitgesproken winnaar.
Lees verder

6. Winnaars Beko Speculaaskeuringen 2022
De beste speculaasbakkers van Nederland zijn bekend. Volgens de Beko Speculaaskeuringen 2022 bakt Bakkerij Proef uit Barchem de beste speculaasjes zonder amandelen, Bakkerij Sieben uit Schoonebeek maakt de beste beste speculaasjes met amandelen en Bakker van Esch uit Zevenhuizen het beste gevulde speculaas. 
Lees verder

7. Vergoeding studiekosten door werkgever
Studiekosten voor de ondernemer of zijn medewerkers zijn aftrekbaar van de fiscale winst. Dit resulteert in een belastingaftrek van 35 tot 40 procent.
Lees verder

8. Aspirant meesters stellen zich voor
Op 2, 3 en 4 mei leggen de kandidaten voor de titel Meester Boulanger en Meester Patissier hun praktijkexamen af. Welke boulangers en patissiers gaan op voor de meesterproef? Hieronder stellen ze zich voor.
Lees verder

9. Bakkers in actie tegen oplopende energieprijzen, NBOV doet oproep aan Den Haag
De energieprijzen lopen voor steeds meer bakkers steeds hoger op en veel bakkers vrezen dat zij na het afsluiten van nieuwe energiecontracten de kosten niet meer aan de klanten kunnen doorberekenen. NBOV doet daarom een oproep aan Den Haag: “Kom met een oplossing.”
Lees verder

10. Nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood 1 juli van kracht
Het nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood gaat vanaf vrijdag 1 juli van kracht. Daarmee kan de consument voortaan aan de naam van het brood direct zien om welk soort brood het gaat: wit, bruin of volkoren.
Lees verder

Altijd op de hoogte blijven?