Aspirant meesters stellen zich voor

25 maart 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Op 2, 3 en 4 mei leggen de kandidaten voor de titel Meester Boulanger en Meester Patissier hun praktijkexamen af. Welke boulangers en patissiers gaan op voor de meesterproef? Hieronder stellen ze zich voor.

Boulangers

Reindert Hameeteman

Reindert Hameeteman

"Het bakkersvak is een prachtig oud vak en het blijft bijzonder dat er met slechts een paar pure, losse grondstoffen een volwaardig gezond product te maken is. Met mijn deelname aan het examen voor Meester Boulanger hoop ik te mogen deelnemen aan het kloppende hart van bakkend Nederland. Zelf ben ik al vanaf mijn vijftiende werkzaam in de bakkerijbranche en nog steeds met enthousiasme bereidt om meer te leren en te verbeteren. Graag deel ik de technische kennis met iedereen die interesse heeft in de bakkerij."

Bas Gommans

Bas Gommans

De schaarste aan vakmensen is een enorme uitdaging voor de toekomst van onze branche. Nieuwe generaties worden in een richting geduwd waarbij de handen steeds minder aan het werk worden gezet. Zonde! Ik wil met het behalen van de Meestertitel aan jonge mensen laten zien hoe prachtig het bakkersvak is, waarbinnen veel te behalen valt. En dat alles te bereiken is, zolang je maar durft en in jezelf gelooft. Ik hoop jongeren ermee enthousiast te maken voor een eeuwenoud en toch modern ambacht.

Patissiers

Menno Spataro

Menno Spataro

Al zolang ik mij kan herinneren, heb ik een enorme passie voor chocolade en patisserie. Ik haal mijn voldoening uit het maken van de lekkerste producten met de beste grondstoffen waarbij ik mijn creativiteit de vrije hand geef. Mijn streven is altijd te gaan voor het hoogst haalbare. Voor mij zijn de gaafste dingen om te doen het delen van mijn kennis én het blijven ontwikkelen van mijzelf en mijn team. De Meestertitel zou een fantastische bekroning zijn.

Hans Peter Winter

Hans Peter Winter_Patissier (002)

"Als patissier ben ik al sinds mijn studententijd buiten kaders aan het denken. Door het combineren van  lef en gezond verstand in de juiste dosis kun je mooie dingen bereiken. Dit heb ik zelf in diverse vakwedstrijden laten zien, en ook in mijn werk als patissier komt dat veel terug. Ik wil mijn ervaringen gebruiken om het vak naar een hoger plan te tillen en leerlingen te inspireren en enthousiast te maken voor de patisserie."

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?