Finalisten Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022 bekend

Worstenbroodje_archief BIB

De finalisten van de wedstrijd ‘Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’ zijn bekend. Elk jaar gaat de organisatie op zoek naar het beste worstenbroodje van de provincie. Dit jaar vindt de 25e editie van de wedstrijd plaats.

De bakkers en slagers die zich inschreven voor de wedstrijd zijn afgelopen maanden diverse keren bezocht door Mysteryshoppers. Vervolgens testten de consumenten- en vakjury elk worstenbroodje op smaak, kwaliteit en presentatie. Deze tien bakkers komen het beste uit de bus en behoren tot de finalisten voor 2022:

 • Bakker Pim Waalwijk, bakker Ben van Haren
 • Echte Bakker van der Steen Made, bakker Barry van der Steen
 • Bakkerij Leon van Dongen Wagenberg, bakker Jeroen van Dongen
 • Bakkertje Deeg Heusden, bakker Giel Vermeulen
 • Bakkerij Nagelkerke Oudenbosch, bakker Eline Nagelkerke
 • Bakker Allard, Drunen, Allard Jacobs
 • Partyvlaai Waalwijk, Henk Klein
 • Bakker Theo Pastoor, Tilburg, Theo Pastoor
 • Bakkerij Foolen, Sint-Oedenrode, Jorrit Foolen
 • Bakkerij Jürgen van Dongen, Terheijden, Jürgen van Dongen
 • Bakkerij Verba, Rijswijk, Christiaan van der Vegt

Finaledag

In de aanloop naar de finaledag bezoeken de Mysteryshoppers de bakkers nog éénmaal, wat voor de helft meetelt bij de eindjurering. De andere helft zijn de worstenbroodjes die de bakkers tijdens de finaledag bakken. Die vindt dit jaar plaats op 21 maart bij De Rooi Pannen in Eindhoven.

Naast de wedstrijd van de professionele bakkers zijn er nog twee prijsuitreikingen: voor leerlingen en studenten van het vmbo en mbo en voor thuisbakkers. Ook zij strijden op 21 maart voor de winst. De prijsuitreiking van de wedstrijden vindt plaats op woensdag 23 maart.

Lees ook
Giel Vermeulen wint Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022

Giel Vermeulen wint Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022

Giel Vermeulen van Bakkertje Deeg is de winnaar van de 25e editie van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Hij kreeg 23 maart de wisseltrofee in De Rooi Pannen in Eindhoven uit handen van Rob Scheepers, bekend tonprater, entertainer en columnist.

Bavaria en Houben Worstbrood lanceren worstenbrood gemaakt met bierbostel

Bavaria en Houben Worstbrood lanceren worstenbrood gemaakt met bierbostel

Bierbrouwer Bavaria en de Brabantse worstenbroodbakker Houben Worstenbrood hebben de handen ineengeslagen. Op Blue Monday lanceren zij Bavaria worstenbrood. Worstenbrood gemaakt met bierbostel.

Houben Worstenbrood en de zorgbakkerij van Hutten gaan samenwerken

Houben Worstenbrood en de zorgbakkerij van Hutten gaan samenwerken

Vanaf heden worden de worstenbroodjes van Houben gerold en gebakken in de zorgbakkerij van Hutten. De twee Brabantse familiebedrijven hebben een overeenkomst gesloten, waarbij de inkoop, productie en logistiek naar Hutten in Veghel verhuizen; in Eindhoven blijft de winkel van Houben gewoon bestaan; hier zijn alle verschillende worstenbroodjes van het...