Akkoord over nieuwe tweejarige cao voor bakkers

Brood donker_Oscar van der Wijk (BIB 4-2018)

Foto: Oscar van der Wijk

Er is een akkoord over een tweejarige cao (1-6-2021 t/m 31-5-2023) tussen FNV en wekgeversorganisaties. Voor industriële bakkers geldt een loonstijging van 6,6% over de looptijd van de cao. De cao lonen voor ambachtelijke bakkers stijgen met 7%.

Daarnaast geeft de cao invulling aan elementen zoals de krapte op de arbeidsmarkt en de behoefte aan jeugdige instroom (d.m.v. hogere startsalarissen voor vast personeel en hogere jeugdlonen). Ook wordt de pensioenopbouw versterkt door de noodzakelijke aanpassing van de pensioenpremie. Tenslotte voorziet deze cao in een verbeterde tijd-voor-tijdregeling. Voor het industriële deel van de bakkerijsector is een RVU-regeling afgesproken.

De leden van de NBOV en NVB zijn blij met het akkoord. “Eindelijk kunnen we onze medewerkers duidelijkheid geven en de vergoeding die ze verdienen”, aldus de verenigingen in een persbericht. De ondernemers zijn blij met het resultaat maar betreuren de duur van de onderhandeling. Veel liever hadden zij al eerder de beloning gegeven die recht doet aan de waardering voor de inzet en betrokkenheid van hun medewerkers.

Bron: NBOV en NVB

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Geen akkoord over nieuwe cao voor bakkers

Geen akkoord over nieuwe cao voor bakkers

De laatste ronde van de onderhandelingen over een nieuwe cao bakkersbedrijf op 20 december heeft geen cao-akkoord opgeleverd. Daarom hebben werkgeversorganisaties NVB en NBOV een eindbod neergelegd. Vakorganisaties FNV en CNV roepen hun achterban op het eindbod af te wijzen.

Wat mag je van je medewerkers vragen?

Wat mag je van je medewerkers vragen?

De decembermaand staat garant voor drukte en goede omzetten. Om die periode tot een succes te maken, wordt er een flink beroep gedaan op alle werknemers. Wat mag je als ondernemer van mensen vragen?

Bakkers en vakbonden voeren actie voor cao

Bakkers en vakbonden voeren actie voor cao

Werknemers van bakkersbedrijven en de vakbonden laten woensdag 8 december een ijsbeeld smelten bij het Van der Valkhotel langs de A1 in Amersfoort. Met de actie willen ze bereiken dat hun werkgevers nog voor het einde van dit jaar een goede cao met hen afsluiten.