Akkoord over nieuwe tweejarige cao voor bakkers

26 april 2022 Oscar van der Wijk

Er is een akkoord over een tweejarige cao (1-6-2021 t/m 31-5-2023) tussen FNV en werkgeversorganisaties. Voor industriële bakkers geldt een loonstijging van 6,6% over de looptijd van de cao. De cao lonen voor ambachtelijke bakkers stijgen met 7%.

Daarnaast geeft de cao invulling aan elementen zoals de krapte op de arbeidsmarkt en de behoefte aan jeugdige instroom (d.m.v. hogere startsalarissen voor vast personeel en hogere jeugdlonen). Ook wordt de pensioenopbouw versterkt door de noodzakelijke aanpassing van de pensioenpremie. Tenslotte voorziet deze cao in een verbeterde tijd-voor-tijdregeling. Voor het industriële deel van de bakkerijsector is een RVU-regeling afgesproken.

De leden van de NBOV en NVB zijn blij met het akkoord. “Eindelijk kunnen we onze medewerkers duidelijkheid geven en de vergoeding die ze verdienen”, aldus de verenigingen in een persbericht. De ondernemers zijn blij met het resultaat maar betreuren de duur van de onderhandeling. Veel liever hadden zij al eerder de beloning gegeven die recht doet aan de waardering voor de inzet en betrokkenheid van hun medewerkers.

Bron: NBOV en NVB

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?