Giel Vermeulen wint Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022

Giel Vermeulen Bakkertje Deeg wint brabantse worstenbroodje

Giel Vermeulen van Bakkertje Deeg is de winnaar van de 25e editie van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Hij kreeg 23 maart de wisseltrofee in De Rooi Pannen in Eindhoven uit handen van Rob Scheepers, bekend tonprater, entertainer en columnist.

Er deden 19 professionals mee aan deze wedstrijd. Volgens juryvoorzitter Hans Elbers lag het niveau hoog en ontliepen alle finalisten elkaar niet veel. Zowel voor de voorronde als de finale mocht een Mystery Shopper bij alle professionele deelnemers worstenbroodjes. De worstenbroodjes in de vitrines van de winkels moeten dezelfde kwaliteit hebben als de broodjes die zijn ingeleverd voor de wedstrijd.

Professionals

Een jury beoordeelde worstenbroodjes op de volgende criteria: uiterlijk aanzien bovenzijde, uiterlijk aanzien onderzijde, gehaktvulling , brood, consistentie / beet en smaak. De worstenbroodjes van Giel Vermeulen kwamen als beste uit de bus. Hij volgt Lars van Dongen op die vorige editie (in 2019) won. De tweede plaats van voor Jeroen van Dongen van Bakkerij Leon van Dongen en de derde voor Barry van der Steen van Echte Bakker van der Steen.

Andere prijzen

Naast de wedstrijd voor professionals was er ook nog de wedstrijd voor thuisbakkers en scholieren. Nieuw dit jaar was het innovatieve worstenbroodje. De organisatie riep deze categorie in leven vanwege het 25-jarig jubileum. Voor dit broodje waren er geen regels wat betreft vorm, samenstelling of smaak. Iedereen kon zijn of haar creativiteit tonen. Winnaar in deze categorie werd Pierre van der Zee uit Beek en Donk.

29 leerlingen en studenten (18 VMBO en 11 MBO) deden mee aan de wedstrijd. In de categorie Lekkerste Brabantse Worstenbroodje Leerling VMBO won Raff Willemsen uit Hoeven van het Markland College. In de categorie Leerling MBO won Thomas Merkx uit Made van Curio uit Breda.

De animo in de categorie thuisbakkers was dit jaar met 41 deelnemers groot. Vanwege corona hebben veel mensen thuis in kleine en grote keukentjes, schuurtjes en opberghokjes staan bakken. Djörn van Werde uit Heeze werd won deze categorie.

Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 

De verkiezing van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje wordt georganiseerd door scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College, Curio, Markland College, de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging en Omroep Brabant.

 

 

Lees ook
Zoektocht naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2023 geopend

Zoektocht naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2023 geopend

Stichting het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje gaat voor de 26e keer op zoek naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Voor deze wedstrijd kunnen bakkers, slagers, leerlingen, studenten, thuisbakkers zich aanmelden.

Bakkers kunnen zich nog steeds inschrijven voor BakkersVakWedstrijden

Bakkers kunnen zich nog steeds inschrijven voor BakkersVakWedstrijden

Bakkers hebben nog tot 4 november de tijd om zich in te schrijven voor de BakkersVakWedstrijden. Op 9 november maken de wedstrijdcommissie en Hanno Spanninga in het Fryslân Fean Plaza van het Abe Lenstra Stadion in Heereveen de Nederlandse kampioenen en Talent van het jaar bekend.

Gouden Gard volgend jaar ook open voor jonge boulangers

Gouden Gard volgend jaar ook open voor jonge boulangers

Aankomende dinsdag vindt de Gouden Gard plaats, de jaarlijkse wedstrijd voor jonge talentvolle patissiers. Vanaf volgend jaar kunnen ook jonge boulangers deelnemen aan de Gouden Gard. Namens de organisatie licht Hidde de Brabander alvast een tipje van de sluier op over wat er volgend jaar gaat veranderen.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief