Giel Vermeulen wint Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022

Giel Vermeulen Bakkertje Deeg wint brabantse worstenbroodje

Giel Vermeulen van Bakkertje Deeg is de winnaar van de 25e editie van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Hij kreeg 23 maart de wisseltrofee in De Rooi Pannen in Eindhoven uit handen van Rob Scheepers, bekend tonprater, entertainer en columnist.

Er deden 19 professionals mee aan deze wedstrijd. Volgens juryvoorzitter Hans Elbers lag het niveau hoog en ontliepen alle finalisten elkaar niet veel. Zowel voor de voorronde als de finale mocht een Mystery Shopper bij alle professionele deelnemers worstenbroodjes. De worstenbroodjes in de vitrines van de winkels moeten dezelfde kwaliteit hebben als de broodjes die zijn ingeleverd voor de wedstrijd.

Professionals

Een jury beoordeelde worstenbroodjes op de volgende criteria: uiterlijk aanzien bovenzijde, uiterlijk aanzien onderzijde, gehaktvulling , brood, consistentie / beet en smaak. De worstenbroodjes van Giel Vermeulen kwamen als beste uit de bus. Hij volgt Lars van Dongen op die vorige editie (in 2019) won. De tweede plaats van voor Jeroen van Dongen van Bakkerij Leon van Dongen en de derde voor Barry van der Steen van Echte Bakker van der Steen.

Andere prijzen

Naast de wedstrijd voor professionals was er ook nog de wedstrijd voor thuisbakkers en scholieren. Nieuw dit jaar was het innovatieve worstenbroodje. De organisatie riep deze categorie in leven vanwege het 25-jarig jubileum. Voor dit broodje waren er geen regels wat betreft vorm, samenstelling of smaak. Iedereen kon zijn of haar creativiteit tonen. Winnaar in deze categorie werd Pierre van der Zee uit Beek en Donk.

29 leerlingen en studenten (18 VMBO en 11 MBO) deden mee aan de wedstrijd. In de categorie Lekkerste Brabantse Worstenbroodje Leerling VMBO won Raff Willemsen uit Hoeven van het Markland College. In de categorie Leerling MBO won Thomas Merkx uit Made van Curio uit Breda.

De animo in de categorie thuisbakkers was dit jaar met 41 deelnemers groot. Vanwege corona hebben veel mensen thuis in kleine en grote keukentjes, schuurtjes en opberghokjes staan bakken. Djörn van Werde uit Heeze werd won deze categorie.

Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 

De verkiezing van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje wordt georganiseerd door scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College, Curio, Markland College, de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging en Omroep Brabant.

 

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Zes ijssalons maken kans op de titel IJssalon van het Jaar 2023. Zij krijgen tussen nu en eind mei bezoek van verschillende professionals. Half juni maakt Vereniging Ambachtelijk IJscentrum bekend welke ijssalon wint.

Peren demi-ijs wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2024

Peren demi-ijs wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2024

De ijssmaak voor de volgende editie van de Gouden Spatel is bekend. Wedstrijdvoorzitter Theo Clevers maakte tijdens het IJsVak Gala op 6 maart bekend dat de deelnemers in 2024 aan de slag moeten met peren demi-ijs.

Mark van Gaal van IJs & Spijs wint Gouden IJsspatel

Mark van Gaal van IJs & Spijs wint Gouden IJsspatel

Mark van Gaal van ijssalon IJs & Spijs in Haps won gisteren de Gouden IJsspatel. “Het beste stracciatella ijs van Nederland komt uit Haps!!”, schrijft hij op Facebook. “Man, wat zijn we trots!”