Bakkerij Hoekx ontvangt predicaat Hofleverancier

Hofleverancier

Bakkerij Hoekx in Valkenswaard viert in 2021 het 100-jarig bestaan. Dit bijzondere jubileum is nog mooier geworden omdat de bakkerij het predicaat Hofleverancier heeft gekregen. Bakker Etiënne Hoekx en zijn vrouw Miriam ontvingen dit predicaat op 20 april van burgemeester Anton Ederveen.

"De kroon op ons werk, de kers op de taart", staat te lezen op de Facebookpagina van de bakkerij. "Gisteren ontvingen wij uit handen van burgemeester Ederveen het predicaat 'Hofleverancier'. Vanaf nu mogen wij ons de eerste hofleverancier van de gemeente Valkenswaard noemen en daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op!"

Familiebedrijf

Etiënne en Miriam zijn de derde generatie van de bakkersfamilie Hoekx. De geschiedenis van de bakkerij start in 1914 met de vlucht van Alphons Hoekx vanuit het Belgische Lommel naar Nederland. Hij vestigt zich in Valkenwaard, leert het bakkersvak en opende in 1921 samen met zijn vrouw Liza Roberscheuten de bakkerij/kruidenierswinkel Hoekx-Roberscheuten. Zijn zoon Wil nam de bakkerij in 1970 over en sinds 1996 staan Etiënne en Miriam aan het roer. 

Ambacht

In die 100 jaar veranderde veel, maar het ambacht is gebleven. De bakker maakt alles zelf en gebruikt voor het roggebrood en tarwebrood nog steeds de recepten van Alphons. "We gaan met onze tijd mee. Blijven vernieuwen en uitbreiden", vertelt Miriam aan het Eindhovens Dagblad. "Wij zijn drie generaties verder, maar onze klanten ook. We moeten nieuwe generaties aanspreken."

Predicaat Koninklijk

Het echtpaar besloot tien jaar geleden, tijdens het 90-jarg jubileum, het predicaat Hofleverancier aan te vragen als het bedrijf 100 jaar zou bestaan. Zo'n 450 Nederlandse ondernemingen dragen dit predicaat. Het wordt voor 25 jaar toegekend aan kleine en middelgrote ondernemingen die minimaal honderd jaar bestaan, een zeer belangrijke plaats innemen in hun regio en zich onderscheiden door kwaliteit, betrouwbaarheid en continuïteit. De bestuurders van het bedrijf en de onderneming zelf moeten van onbesproken gedrag zijn.

 

 

De kroon op ons werk, de kers op de taart. Gisteren ontvingen wij uit handen van burgemeester Ederveen het predicaat '...

Geplaatst door Bakkerij Hoekx op Woensdag 21 april 2021
Dossiers
Lees ook
Allergeneninformatie: hoe zit dat ook weer?

Allergeneninformatie: hoe zit dat ook weer?

“Allergenen, zoals gluten bevattende granen, sesamzaad en noten, komen in vrijwel alle bakkerijen voor. Het is belangrijk en zelfs verplicht uw klant proactief te wijzen op informatie over allergenen in uw producten”, aldus Linda van Zonsbeek, kennisspecialist bij NBC. “Maak in de winkel zichtbaar dat u deze informatie paraat hebt.”

Zonder chaos geen orde

Zonder chaos geen orde

We leven alweer meer dan een jaar in een onzekere samenleving. Gaan we ooit weer terug naar normaal, alsof er geen coronacrisis is geweest? Wie het weet, mag het zeggen. Velen waanden zich relatief veilig en hadden het idee enige controle te hebben over het bestaan.

Wie is Maud?

Wie is Maud?

Het is een vraag die ons regelmatig ter ore komt: wie is Maud? Wie is degene die zich in deze column zo ‘anoniem’ en scherp uitlaat over heikele kwesties in de bakkerijbranche?