Bakkers van ambachtelijke bakkerijen bieden taart en petitie aan tijdens jubileum NBOV

21 september 2023 Redactie Bakkers in bedrijf Caitlyn de Wild (Unsplash)
Komende zaterdag biedt een groep bakkers werkzaam in een ambachtelijke bakkerij een taart en petitie met ruim 1000 handtekeningen aan tijdens het 25-jarig jubileum van werkgeversvereniging NBOV. Op deze manier eisen ze nogmaals een goede loonsverhoging van de werkgevers.

De FNV wil dat de werkgevers van de ambachtelijke bakkerijen met betere voorstellen komen voor de cao. De collega-bakkers in de industriële bakkerijen hebben eerder dit jaar wel een loonsverhoging gekregen. Anna Galenkamp, bestuurder FNV Voedingsindustrie: “In een cao voor 19 maanden is het verschil tussen de loonsverhogingen voor de ene groep bakkers en de andere maar liefst 44%. Dat klopt natuurlijk niet.”

De FNV accepteert niet dat het gat tussen de lonen en de inflatie voor de ambachtelijke bakkers gelijk blijft of zelfs groter wordt. Galenkamp: “Werkgevers moeten zich realiseren dat wij niet tekenen voor een cao met lonen waarmee de ambachtelijke bakkers zoveel koopkracht inleveren. In dat geval rest ons geen andere weg dan doorgaan met het maken van afspraken met afzonderlijke werkgevers.”

De NBOV reageerde begin deze week op de berichten van de FNV. Lees de reactie hier. 

Altijd op de hoogte blijven?