Dutch Pastry Team bestaat 25 jaar

4 maart 2024 Redactie Bakkers in bedrijf Dutch Pastry Team
Het Nederlands Patisserie Team, oftewel het Dutch Pastry Team bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd tijdens de Dag van het Ambacht op 11 maart. Overdag met de vakwedstrijden Beste Bonbon van Nederland en de Dutch Pastry Award. En ’s avonds met een speciale feestavond.

Toppatissiers Rudolph van Veen, Jeroen Goossens, Robèrt van Beckhoven en Remco Dekker richtten het Dutch Pastry Team 25 jaar geleden op. Vandaag de dag bestaat het team uit enkele van de beste patissiers van Nederland en zelfs een enkele patissier uit België. Het team bestaat uit acht leden en vier bestuursleden. “Dit aantal zal juist dit jaar nog flink groeien”, aldus het Dutch Pastry Team.

Hoger niveau

Al 25 jaar staat het Dutch Pastry Team voor het delen van kennis en het inspireren van zowel (jonge) patissiers als mensen buiten de branche door het ambacht patisserie tot een ware kunst te verheffen. Geheel vrijwillig zetten de ambitievolle leden Kiki Suijkerbuijk, Joeri Vandekerkhove, Peter Remmelzwaal, Robin Hoedjes, Carlo Midiri, Raoul Andriessen en Bart de Gans hun beste beentje voor om de Nederlandse patisseriebranche naar een hoger niveau te tillen. Dit doen ze onder andere door het organiseren van vakwedstrijden.

Dutch Pastry Award

Op de Dag van het Ambacht op 11 maart in de Evenementenhal in Gorinchem vinden de jaarlijkse wedstrijden Beste Bonbon van Nederland en de Dutch Pastry Award plaats. Deze laatste vakwedstrijd organiseert het team in 2024 voor de vijfentwintigste keer. De wedstrijd kroont niet alleen de Beste Patissier van Nederland 2024, ook treden de nummers één, twee en drie toe als aspirant-leden tot het Dutch Pastry Team.

Ere-leden

En daar blijft het niet bij op 11 maart. ’s Avonds is er vanwege het 25-jarige jubileum een speciale feestavond. Hier worden acht patissiers benoemd als ere-lid, oftewel ‘Member of Honor’. Het gaat om voormalige leden die om verschillende redenen veel voor het team hebben betekend en dit nog steeds doen, waaronder oprichters Rudolph van Veen en Jeroen Goossens.

Internationale vakwedstrijden

“Hiermee is het Dutch Pastry Team meer levend dan ooit en kan verder bouwen. Hopelijk kan het team in de toekomst nog actiever worden in waar het ooit voor is opgericht, namelijk de strijd aan gaan tijdens internationale vakwedstrijden. Dat ze hierbij op de goede weg zijn bewijst de deelname van teamlid Carlo Midiri aan de World Chocolate Masters van 2022 en het halen van de finale van de Coupe du Monde de la Patisserie door teamlid Raoul Andriessen met het Belgische team. Wie weet staat er over een aantal jaren weer een Nederlandse World Chocolate Master of een Nederlands team als winnaars van de Coupe du Monde!”, besluit het Dutch Pasty Team.

Altijd op de hoogte blijven?