Predicaat hofleverancier voor Bakkerij Maassen

28 juni 2021

Afgelopen weekend was het feest bij Bakkerij Maassen in Wanroij.  Op zondag 27 juni ontving de bakkerij, die dit jaar 226 jaar bestaat, het predicaat Hofleverancier uit handen van Burgemeester Marcel Fränzel.

De geschiedenis van het familiebedrijf Bakkerij Maassen gaat 226 jaar terug. Inmiddels staat de achtste generatie aan het roer, de zussen Margriet en Petra Maassen. Via de eigen archieven, en de archieven van de Kamer van Koophandel, van het Kadaster, van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), van lokale Heemkundekringen en van overige lokale betrokkenen/historisch geïnteresseerden, is de geschiedenis van Bakkerij Maassen in beeld gebracht.

Hofleverancier

Deze ontstaansgeschiedenis evenals het feit dat de bestuurders van het bedrijf en het bedrijf zelf van onbesproken gedrag zijn, maakt dat de Koning het predicaat Hofleverancier' kan toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan.

Bakkerij Maassen

In 2020 bestond Bakkerij Maassen 225 jaar, maar kon dit vanwege de coronapandemie niet vieren. Daarom vond de uitreiking van het predicaat Hofleverancier plaats in de ochtend van 27 juni. Daarnast was er een open dag. 

De familie is blij met het predicaat Hofleverancier. “Het is een erkenning van het feit dat het bedrijf het al zo lang zo goed doet", vertelt Margriet aan Omroep Brabant. "Het is ook een stukje eerbetoon naar de vorige generaties." Omroep Brabant bracht een bezoek aan de bakkerij en maakte de onderstaande reportage.

Altijd op de hoogte blijven?