Bakker Floor van Lieshout bestaat 100 jaar

Van Lieshout 100 jaar

De Tilburgse bakkerij Floor van Lieshout bestaat 100 jaar. Dat vierde de familie grootst met een concert bij Poppodium 013. Als kers op de taart kreeg het bakkersbedrijf ook het predicaat Hofleverancier en de Tilburgse Ereprent.

In 1922 startte Harrie van Lieshout met het familiebedrijf. In de afgelopen honderd jaar groeide de onderneming uit tot een bakkerij met zestien vestigingen en is daarmee de grootste bakkerij in Midden Brabant.

Jubileumconcert

Huidige eigenaar Floor van Lieshout besloot dit jubileum groots te vieren in Poppodium 013. Personeel, familie, vrienden, zakelijke relaties werden uitgenodigd voor een groot feest. Ook de klanten waren welkom voor het tweede deel van het feest in de vorm van een concert met optredens van zowel landelijke artiesten – onder andere Karin Bloemen en Tino Martin – en lokale muzikanten.

Predicaat Hofleverancier

Tijdens het eerste deel van de avond reikte Theo Weterings, burgemeester van Tilburg, de Tilburgse Ereprent en het predicaat Hofleverancier uit aan de familie. Hij prees in zijn toespraak het ondernemerschap van de familie en liet weten dat de stad trots is op het bakkers bedrijf.

Ook eigenaar Floor van Lieshout is trots. “Ik ben vereerd dat dit in mijn generatie gebeurt”, zegt hij tegen het Brabants Dagblad. “En ik ben trots op het predicaat Hofleverancier. Het bedrijf wordt aan alle kanten doorgelicht. Je moet echt van onbesproken gedrag zijn.”

De Koning kent het predicaat Hofleverancier toe aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan. Zowel de bestuurders van het bedrijf als de onderneming moeten van onbesproken gedrag zijn en de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn.  

Bron: Bakkerij Floor van Lieshout/Brabants Dagblad

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Constante groei voor Bakkerij Wouters

Constante groei voor Bakkerij Wouters

Meer capaciteit voor de productie, efficiënter produceren en duurzamer opereren. Dat waren de redenen voor Bert Wouters van Bakkerij Wouters in Kalmthout om uit te breiden. Dat was hard nodig, aldus Bert. Het aantal klanten groeit nog steeds, evenals het aantal winkels.

Terugblik op Sigep 2023

Terugblik op Sigep 2023

Van 21 tot en met 25 januari 2023 stond Rimini Expo Centre in het teken van de bekende vakbeurs Sigep. Vijf dagen vol inspiratie, delen van kennis, netwerken en zaken doen. Organisator Italian Exhibition Group (IEG) blikt terug op een succesvolle editie. “Welkom terug Sigep!”

Bakkerij Broodje van Eigen Deeg moet dicht op zondagochtend

Bakkerij Broodje van Eigen Deeg moet dicht op zondagochtend

Bakkerij Broodje van Eigen Deeg in Groningen moet voortaan op zondagochtend gesloten zijn. Zeven jaar lang was de zaak op zondag vroeg open, maar dat bleek tegen de regels. Naar aanleiding van een klacht liet de gemeente de eigenaars weten dat de bakkerij per direct dicht moet blijven op zondagochtend.