Bakkerij Gorthuis ontvangt het Predicaat Hofleverancier

18 januari 2023 Redactie Bakkers in bedrijf

Bakkerij Gorthuis in Hoofddorp heeft zaterdag 14 januari het Koninklijk Predicaat Hofleverancier ontvangen. Peter Gorthuis werd verrast met het nieuws door de burgemeester en de Commissaris van de Koning.

Bakkerij Gorthuis vierde in oktober 2021 het 100-jarig jubileum. Vanaf dat moment is Aria Gorthuis aan de slag gegaan met de strenge procedure om het predicaat Hofleverancier te ontvangen. Het proces heeft een mooi resultaat. Afgelopen zaterdag bezochten Arthur van Dijk, Commissaris van de Koning, en Marianne Schuurmans, burgemeester van Haarlemmermeer, Bakkerij Gorthuis om het feestelijke nieuws te brengen.

Bakker Peter Gorthuis wist niet van de aanvraag af en werd verrast. Aria: “Ik wilde dit bewust als verrassing houden. Het is zo’n speciaal iets, zeker voor hem, dat verdiende ook een speciale avond.” Samen met het team en de mensen die belangrijk zijn voor het echtpaar Gorthuis, luisterden ze naar de mooie woorden van de Commissaris van de Koning, die ook de nuchtere Peter ontroerden. Bakkerij Gorthuis werd onder meer geroemd om zijn maatschappelijke betrokkenheid bij zowel de gemeente Haarlemmermeer als bij collega-ondernemers, en om het ontwikkelen van speciale producten. De Commissaris van de Koning noemde het daarom niet meer dan terecht dat de koning Bakkerij Gorthuis deze speciale koninklijke waardering heeft gegeven.

Altijd op de hoogte blijven?