Bedrijfsinformatie
Vandemoortele levert donuts voor eigen bewerking door bakkers

Vandemoortele levert donuts voor eigen bewerking door bakkers

Dertig jaar geleden was er in Nederland nog geen donut verkrijgbaar. Nu is de donut aan een opmars bezig. Met kleur, nootjes of chocola: alles is mogelijk. Bakker Bjorn Bijl ziet dat het bij zijn Bakkerij Westerpark een groot succes is, vooral onder de jonge doelgroep.

Essentiële stappen voor representatieve monstername

Essentiële stappen voor representatieve monstername

Voedingsmiddelenproducenten dragen een grote verantwoordelijkheid als het gaat om voedselveiligheid. Betrouwbare monstername is hierin essentieel en kan ongewenste gevolgen van besmet voedsel voorkomen. Maar hoe garandeer je een representatief monster?

'Ik ben erop gebrand om de bakker te ontzorgen'

'Ik ben erop gebrand om de bakker te ontzorgen'

Frans van der Koogh begint deze maand als Commercieel Adviseur bij Veenhuizen, waarbij hij zich zal richten op de bakkerijen in het MKB. Op zijn veertiende stond hij al iedere zaterdag in de bakkerij. De bakkersbranche kent dus geen geheimen voor hem. “Tijdens mijn carrière heb ik vaak aan de grondstoffen kant gezeten, maar de techniek heeft me altijd...

Veenhuizen en Vipam helpen banketbakkerij Sier bij uitbreiding met ijs

Veenhuizen en Vipam helpen banketbakkerij Sier bij uitbreiding met ijs

Banketbakkerij J.M. Sier is een familiebedrijf in Volendam, opgericht door Jaap Sier (86) en inmiddels overgenomen door zijn twee zoons, Bert en Jack. Dankzij een geslaagde samenwerking tussen Vipam en de Veenhuizen Groep hebben de bakkers hun assortiment kunnen verrijken met ijstaarten.

‘Moderne winkel met Anton Pieck-gevoel’

‘Moderne winkel met Anton Pieck-gevoel’

Jitse en Karin van der Goot wilden van hun vernieuwde bakkerswinkel in Vriezenveen stoere en moderne elementen combineren met nostalgie. Dat is in hun ogen uitstekend gelukt. “Winkelinrichter Emondt-KMI heeft ons enorm geholpen. We zijn heel blij met het eindresultaat”, vertelt Karin trots.

'Ik heb mensen van hun roze wolk afgeduwd'

'Ik heb mensen van hun roze wolk afgeduwd'

Deze maand start Petra Smit, mensen-mens met twee kids, een pony om voor te zorgen (dochterlief is nog nèt iets te jong) als National Accountmanager bij Veenhuizen Groep. Ze komt uit de cafetariahoek, dus de foodondernemer is voor haar geen vreemde. “Toch vind ik het wel spannend om straks weer de boer op te gaan.”

Veenhuizen krijgt energie van energiereductie

Veenhuizen krijgt energie van energiereductie

De meeste leveranciers zullen zeggen dat de ovens die zij leveren de meest energiezuinige zijn die er te krijgen zijn. Niemand zal vertellen dat hij iets verkoopt wat ten opzichte van alternatieven in de markt niet erg zuinig is. Veenhuizen heeft een bijzonder samenwerkingsverband gesloten met het merk onder de merken: MIWE. Het Duitse topmerk is niet...

Bestuursleden (en een bakker) aan het woord: ‘De SAB is van ons allemaal’

Bestuursleden (en een bakker) aan het woord: ‘De SAB is van ons allemaal’

Met behulp van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij beschikt iedere ambachtelijke bakker over professionele marketing- en communicatiemiddelen. Op de website van de stichting zijn inmiddels ruim duizend artikelen te vinden, waarmee meer dan een miljoen consumenten zijn bereikt.

Pruvé test 1.400 samples om krokantheid bodems in kaart te brengen

Pruvé test 1.400 samples om krokantheid bodems in kaart te brengen

Voor een groot deel van de consumenten (73%) is de bodem belangrijk bij het kiezen van een gebakje. Met name de krokantheid speelt een rol, blijkt uit een enquête onder ruim 400 consumenten. Voor Pruvé aanleiding om onderzoek te doen naar de eigen gebaksbodems. Hoe knapperig blijven die over de tijd? En maakt het uit welke vulling er wordt gebruikt?

Ter Haar maakt machines op maat voor de bakkerij

Ter Haar maakt machines op maat voor de bakkerij

Oliebollenlijnen, bollenrijskasten, hefkiep- en silo-installaties worden door Ter Haar Bakkerijmachines op maat gemaakt, passend voor elk bedrijf. Daarnaast handelt het bedrijf in diverse nieuwe en gebruikte bakkerijmachines, en kan de klant er terecht voor revisie en onderhoud. Het familiebedrijf in Nijverdal bestaat inmiddels 53 jaar, en de nieuwe...

Bakkers in bedrijf – editie 6-2021
Bakkers in bedrijf – editie 6-2021

Het themas van dit nummer van Bakkers in bedrijf is grondstoffen. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Hygiënespecial 2021
Hygiënespecial 2021

De Hygiënespecial 2021 is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Vakblad IJs Digitaal
Vakblad IJs Digitaal

Lees hier de tweede editie van Vakblad IJs Digitaal.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts € 39,99  ex. btw. 

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven
Evenementen

Cursus Bakkerijtechnologie

2 september 2021

Lees meer

Cursus Zuiveltechnologie

2 september 2021

Lees meer

Cursus Food & Business Marketing

2 september 2021

Lees meer
Bakkers in bedrijf op Social

Social Logo Facebook AleaSocial Logo Instagram AleaSocial Logo Twitter Alea

Social Logo Linkedin Alea