Bedrijfsinformatie
Energiebesparingstips voor ambachtelijke bakkers

Energiebesparingstips voor ambachtelijke bakkers

Als bakker draaien je ovens op volle toeren. Ook de rijskast en de koel- vriescellen verbruiken veel energie. In tijden van hoge energieprijzen is dat natuurlijk ontzettend vervelend. Je komt voor hoge kosten te staan en natuurlijk wil je een prijsverhoging tot ene minimum beperken. Daarom geven we een aantal tips om zoveel mogelijk te kunnen besparen.

Babbi, 70 jaar intense smaak en pure klasse

Babbi, 70 jaar intense smaak en pure klasse

BEDRIJFSINFORMATIE | In 1952 begon Babbi oprichter Attilio Babbi met zijn droom om de beste producent van ijsgrondstoffen-, hoorntjes en wafeltjes te worden. Nu 70 jaar later, is die droom ruimschoots verwezenlijkt en is het merk Babbi uitgegroeid tot een wereldwijd begrip binnen de wereld van “gelato” en patisserie.

Hoe bak je soesjes?

Hoe bak je soesjes?

Wie kent ze niet, soesjes? Ze zijn geliefd en al decennia lang onverminderd populair onder alle lagen van de bevolking. Soesjes zijn de kleinere variant van Bossche bollen en 'moorkoppen'.

Bakkers van Pruvé vinden tompouce opnieuw uit | Tompoucerol als aandachtstrekker

Bakkers van Pruvé vinden tompouce opnieuw uit | Tompoucerol als aandachtstrekker

De tompouce is al sinds jaar en dag een klassieker; gevierd als hét koningsgebakje van Nederland. Maar… wat een geklieder! De bakkers van Pruvé introduceren daarom de tompoucerol: een handzaam alternatief voor zijn tijdloze broertje, waar geen schoteltje voor nodig is. Ben je op een festival en heb je tompouce-trek? Heb je een foodtruck op het plein...

Verlaag zo de energiekosten van je bakkerij

Verlaag zo de energiekosten van je bakkerij

p de eerste plaats voor het hoogste energieverbruik staan je ovens. Deze worden op de voet gevolgd door gekoelde opslagruimten en airconditioning units. Als je ontdekt dat energie tot 10 procent van de omzet van een bakkerij kan uitmaken, zie je hoe aantrekkelijk het is om je verbruik te verminderen!

Callebaut lanceert zuivelvrije chocolade NXT

Callebaut lanceert zuivelvrije chocolade NXT

Callebaut lanceert de volledig veganistische chocolade onder de naam NXT. De chocolade is speciaal ontwikkeld voor chefs en patissiers en de smaak komt volgens het bedrijf zo dicht mogelijk in de buurt bij die van originele Belgische chocolade. Daarnaast lanceert Callebaut een digitaal platform waar chefs inspiratie voor recepten kunnen opdoen.

Online Bakkersbeurs Compad Bakkerij

Online Bakkersbeurs Compad Bakkerij

Op zondag 6, maandag 7 en dinsdag 8 maart 2022 presenteert Compad Bakkerij via haar social media kanalen de online bakkersbeurs. Deze 3-daagse online beurs bestaat uit diverse presentaties en demonstraties die bijdragen aan een efficiënte bedrijfsvoering, Zaken die aan bod zullen komen zijn productieplanning, orderverwerking, kassakoppeling, facturering,...

Zo dek je jouw onderneming in voor een juridisch conflict

Zo dek je jouw onderneming in voor een juridisch conflict

Wanneer je voor jezelf begint, houd je er ongetwijfeld geen rekening mee dat je te maken kunt krijgen met problemen. Je doet immers jouw uiterste best om de kans op een probleem tot een minimum te beperken.

Nieuw: VOLKOREN SPECIAAL, speciaal voor u!

Nieuw: VOLKOREN SPECIAAL, speciaal voor u!

De vraag naar volkoren producten stijgt en wint aan populariteit. Nu volkoren zo onder de aandacht staat heeft Ireks, voor bakkers die iets speciaals willen bieden aan hun klanten, het product VOLKOREN SPECIAAL ontwikkeld. Hiermee maakt u een volkoren meergranenbrood met een uitgebalanceerde smaakcombinatie van mouten, speltmoutkorrels en een volkorendesem.

Welke broodsoorten zijn wel en juist niet veganistisch?

Welke broodsoorten zijn wel en juist niet veganistisch?

Ingrediënten die aan brood kunnen worden toegevoegd waardoor het niet-veganistisch zou zijn, zijn honing, eieren en melkproducten. Daarom is het altijd belangrijk om etiketten goed te controleren bij het kopen van brood, en recepten goed te controleren bij het maken ervan. Dit laatst geldt natuurlijk voor de bakkers, met name als je doelgroep veelal...

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven
Bakkers in bedrijf – editie 4-2022
Bakkers in bedrijf – editie 4-2022

Het thema van dit nummer van Bakkers in bedrijf is winkel- en bakkerijinrichting. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Machinebouwspecial
Machinebouwspecial

De eerste Machinebouwspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Vakblad IJs Digitaal
Vakblad IJs Digitaal

Lees hier de tweede editie van Vakblad IJs Digitaal.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts € 39,99  ex. btw. 

Aanvragen
Evenementen

PLMA World of Private Label 2022

31 mei 2022 - 1 juni 2022

Lees meer

Stichting Ambachtelijke Bakkerij: Workshops online ondernemen

31 mei 2022

Lees meer

SpaceBakery Symposium

7 juni 2022 - 8 juni 2022

Lees meer
Bakkers in bedrijf op Social

Social Logo Facebook AleaSocial Logo Instagram AleaSocial Logo Twitter Alea

Social Logo Linkedin Alea