Kneden en beheren: personeelsadministratie in de bakkersbranche

8 januari 2024 Partner content


BEDRIJFSINFORMATIE | Bij elk beroep heb je te maken met bepaalde werkzaamheden. Je denkt er vaak niet bij na. Het klinkt toch logisch als je voor bouwvakker hebt gestudeerd, je met allemaal bouwvakkers komt te werken. Al snel vergeet je dan dat er achter de schermen ook werkzaamheden plaatsvinden, zoals personeelsadministratie. Elk bedrijf heeft hiermee te maken. Of je de werkzaamheden zelf doet of hier iemand voor inhuurt, die keuze ligt bij jou!

Intern en extern even belangrijk

Dit geldt dus ook voor de bakkersbranche. Naast de overheerlijke, zoete en hartige creaties die ze bakken, is er achter de schermen nog een cruciaal ingrediënt, namelijk de personeelsadministratie software. Het beheren van het personeelsbestand is net zo belangrijk als het maken van de overheerlijke broden en zoetigheden. Daar zijn tenslotte de beste bakkers voor nodig! Het werven van getalenteerde bakkers en ondersteunend personeel is dus één van de belangrijkste aspecten binnen de bakkersbranche. Het juiste personeel vinden wat bij jou bakkerij past is tegenwoordig niet meer zo makkelijk. Om deze personen te werven wordt in deze tijd veel social media gebruikt, denk hierbij aan LinkedIn of Indeed.

Alles eenvoudiger met HRM-software

Om al jouw personeel overzichtelijk in een dossier te hebben, raden wij papierwerk af. Tegenwoordig gebeurt alles online. Je wil natuurlijk al jouw medewerkers hun belangrijke gegevens, hun contracten en andere HR-administratie tools op één plek hebben. Daarom raden wij jou een HRM software aan. Voor personeelsadministratie is dit dé plek waar je al deze gegevens centraal op één plek kunt bewaren. Wijzigt jouw medewerker van telefoonnummer of e-mail? Dit kun je supermakkelijk wijzigen in je HRM-software account!

Andere handige tools

Naast het wijzigen van personeelsgegevens zitten er nog veel meer handige tools in verwerkt. Zo maakt het gebruiken van een HRM-software de loonadministratie ook een stuk eenvoudiger. Het neemt je werkzaamheden als het berekenen van salarissen, het beheren van belastingen en bijhouden van urenregistratie uit handen! Ook helpt een HRM-software het verbeteren van interne communicatie. Het is nu veel makkelijker om medewerkers op de hoogte te houden van interne veranderingen en andere belangrijke mededelingen. Het nemen van verlof gaat ook een stuk eenvoudiger. In het beheer kan je personeel zelf verlof aanvragen. Het enige wat de manager moet doen is goedkeuring geven. Hierdoor houdt het systeem ook nauwkeurig bij hoeveel verlof er per werknemer al opgenomen is.

Een waardevolle investering

Kortom, het gebruiken van een HRM-software bespaart een heleboel tijd, het vereenvoudigt HR-werkzaamheden en is veel efficiënter. Het is dus echt een waardevolle investering voor elk bedrijf in elke branche!

Altijd op de hoogte blijven?