Ontdek het geheim om de perfecte oliebol te bakken

12 december 2023 Partner content Sonneveld

Kwaliteit is de sleutel tot succes. Het geheim van de perfecte oliebol zit ‘m in de details. Daarom heeft Sonneveld een assortiment vol kwalitatief hoogstaande frituurproducten samengesteld en geven onze baktechnische adviseurs tips om verrukkelijke oliebollen te bakken.

Een goede oliebol heeft een licht-goudbruine kleur en is mooi bol van vorm. Daarbij mag de structuur iets open zijn en heeft de bol voldoende veerkracht. Om de perfecte oliebol te maken, moet je er onder andere voor zorgen dat je het oliebollenbeslag op de juiste manier mengt, de vulling goed voorbereid, het oliebollenbeslag daarna optimaal rijst en dat je de oliebollen onder de juiste omstandigheden bakt. 

Een goed begin...

Is het halve werk! Het begint allemaal met de juiste mix. Probeer de hoogwaardige mixen van Sonneveld, zorgvuldig samengesteld door experts voor een luchtige en smaakvolle textuur. Zo zijn er bijvoorbeeld de Sonnet Oliebollenmix 100% en de VAMO Oliebollenmix 100% voor het maken van de perfecte oliebol. Beide zijn goed vulling-dragend en hebben een lage vetopname. De VAMO Oliebollenmix 100% is bovendien speciaal ontwikkeld voor bakkerijen met zwaardere frituur­apparatuur om grote charges oliebollen te draaien. 

Bereid de vulling voor

Was en wel de vruchten zo goed mogelijk. Bij te kort wellen zullen de vruchten vocht onttrekken aan de oliebol waardoor de oliebol snel te droog wordt. Bij te lang wellen zullen de vruchten snel stuk draaien. Verwerk de vulling op een temperatuur die nagenoeg gelijk is aan de beslagtemperatuur. 

Knapperig resultaat!

Wat is een goede oliebol zonder die heerlijke knapperige buitenkant? Om die te verkrijgen, zorg je er het beste voor dat de frituurolie goed op temperatuur is en constant blijft. Hanteer een olietemperatuur tussen 175 en 180 graden Celsius en laat de olie niet te veel afkoelen. 

Inspiratie

Geef de consument een unieke ervaring met jouw frituurproducten. Laat jouw creativiteit de vrije loop: ga voor de tompoucebol en borduur voort op de ‘crompouce’-trend. Voor het maken van de perfecte oliebol raden we de VAMO Oliebollenmix 100% aan. De VAMO Oliebollenmix 100% neemt meer water op en zorgt voor luchtigere oliebollen met een opener structuur. 
Durf bovendien verder te denken dan het aanbieden van ‘gewone’ oliebollen en verwerk frituurproducten in gebak! Zo heeft Niek van Waarde een bijzonder plaatcakegebak bedacht: hierin verwerkt hij gefrituurde kwarkbolletjes in champagnebavaroise. Een verrassende combinatie, waar klanten van zullen smullen.  

Naar het recept van de gefrituurde kwarkbollen met champagnebavaroise 

Ontdek de mogelijkheden

Bij Sonneveld draait het niet alleen om oliebollen; we hebben een scala aan frituurproducten die jouw assortiment stimuleren. Denk aan verleidelijke donuts met een zachte textuur, verrukkelijke gefrituurde kwarkbolletjes die smelten in je mond en knapperige Spaanse churros. Benieuwd naar ons volledige assortiment frituurproducten? Neem een kijkje op onze Sonneveld Frituurpagina en ontdek een wereld van mogelijkheden. Van mixen tot oliën en speciale ingrediënten, we hebben alles wat je nodig hebt om jouw oliebollen tot een culinair meesterwerk te maken.

Naar de tips

 

Sonneveld image

Sonneveld Group BV
Rietgorsweg 1-3
3356 LJ  Papendrecht
www.sonneveld.com
info@sonneveld.com

Altijd op de hoogte blijven?