Een volumebooster van FermenSon, een lijn met hartige bonenpasta en BARLEYmax; een nog vrij onbekende graansoort met een hoge nutritionele waarde. Deze drie nieuwe producten presenteerde Sonneveld op iba. “De FermenSon (volume) Booster is vriesbe-stendig en te gebruiken op grote lijnen. Omdat het vloeibaar is, kun je het heel nauwkeurig doseren”, vertelt Etiënne Verhoef. Samen met Royal Kaak is hiervoor ook een doseringssysteem ontwikkeld. De bonenpasta zat al in het assortiment van Sonneveld en werd voor zoete toepassingen gebruikt. Nu zijn daar ook hartige smaken voor ontwikkeld. “En het is vegan, dus dat is ook mooi.” Zo draagt ook dit product bij aan de missie van Sonneveld om te werken aan een gezonde en duurzame toekomst. Net als de derde innovatie: Sonneveld ontwikkelde nieuwe producten met een bijzonder graan uit Australië. “Dat is inderdaad nog wel wat ver weg, maar het komt dichterbij”, aldus Verhoef. Het graan heeft een hoge nutritionele waarde. “Gerst, want daar hebben we het hier over, bakt van nature niet zo goed, maar het is gelukt om het goed bakkend te krijgen.”
Kijk voor meer informatie op www.sonneveld.com/iba