Haafs en Bergerslag winnaars Desem Awards

Desem Lentebrood

De winnaars van de Desem Awards in de categorieën gevuld en ongevuld desembrood zijn 19 juni bekend gemaakt. Bakkerij Haafs, met winkels in Haren (Gr.) en Vries, won in de categorie ongevuld desembrood. Vorig jaar kreeg Wilfred Haafs nog het brons in deze categorie. In de categorie gevuld desembrood ging de Award naar Bergerslag, De Echte Bakker uit Staphorst.

Desem Awards

De strijd om de Desem Awards werd gehouden bij sterrenrestaurant De Librije in Zwolle waar alle Echte Bakkers hun producten konden inleveren. De keuring werd uitgevoerd door Meester Boulanger en lid van het Nederlands BoulangerieTeam, Peter Bienefelt en Marco van Scheijndel, technisch adviseur van GildePartner en desemspecialist Puratos.

Terwijl Jonnie Boer van de Librije de bakkers uit de doeken deed wat de rol van brood is in zijn restaurant, keurden Bienefelt en Van Scheijndel volop. De variatie aan inzendingen was groot en stemde de keurmeesters positief. Peter: “Door de keuze van de kwaliteit bloem kan de bakker sturen op smaak en zo zijn eigen unieke product bakken”.

Prijzen

De tweede prijs ging in beide categorieën naar Slagter, De Echte Bakker uit Coevorden. De derde prijs in de categorie ongevuld was voor Roel Boonstra, De Echte Bakker met winkels in De Knipe en Heerenveen. In de categorie gevuld desembrood is het brons voor Kees van der Woerd, De Echte Bakker met winkels in Doorn, Eck en Wiel en Maarn.

De keurmeesters spraken van een goed niveau van de inzendingen. Van Scheijndel: “De spekkigheid van het kruim is goed aanwezig bij de meeste broden en ook proefden we verrassende smaakcombinaties bij de gevulde broden.” Marco geeft een algemene tip mee aan de deelnemers: “Durf te bakken, desembrood bevat meer water en daardoor kan het langer gebakken worden.”

Prijsuitreiking

De prijzen worden deze week uitgereikt aan de winnaars in hun eigen winkels door Bart van Gelder, Sales Manager Ambacht van Puratos en Ron Brinkhuis, Marketing Adviseur Buitendienst van het Gilde.

Lees ook
Wat verwacht de klant van een chocoladeproduct?

Wat verwacht de klant van een chocoladeproduct?

Hoe kun je als chocolatier je producten het beste aan de man brengen? De resultaten van het onderzoek 'Taste Tomorrow' kunnen hierbij helpen. Belcolade-Puratos presenteerde de resultaten tijdens de Belgium Chocolate Summit.

Haafs en Nijkamp winnen Echte Bakkers Desem Award

Haafs en Nijkamp winnen Echte Bakkers Desem Award

Dinsdag 21 mei kwamen de Echte Bakkers bij elkaar voor de Masterclass Desem en de uitreiking van de Desem Awards. Dit gebeurde onder het motto 'beter worden en van elkaar leren' bij Echte Bakker Koenen in Westervoort. Haafs, De Echte Bakker uit Haren won de categorie gevuld desembrood. En Nijkamp, met winkels in Holten en Zutpen prolongeerde de titel...

Bakkerij Ulmus levert brood aan pop-up restaurant ‘Vespucci’

Bakkerij Ulmus levert brood aan pop-up restaurant ‘Vespucci’

Donderdag opende pop-up restaurant ‘Vespucci’ voor het eerst zijn deuren in de Vespuccistraat in Amsterdam. Sterrenchef Bobby Rust zwaait de scepter in de keuken. Bakkerij Ulmus, eveneens gevestigd in Amsterdam, levert het brood.

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Wij zijn op zoek naar een banketbakker die kwaliteit hoog in het vaandel staan heeft en in staat is om zijn of haar collega`s te motiveren. Je komt in een moderne...

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Na een gedegen inwerkperiode op de diverse lijnen productsoorten weet je precies hoe de verschillende processen lopen binnen de banketbakkerij. Het vervaardigen...

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

De productieleider zorgt voor een juiste planning van medewerkers en een juiste aansturing voor de dag. Daarnaast zie je toe op de kwaliteit en hygiëne op de...