GraanGeluk breidt uit naar Spankeren

8 januari 2024 Redactie Bakkers in bedrijf GraanGeluk
Marcel van Silfhout en bakker Tom van Otterloo startten afgelopen jaar met GraanGeluk Bakkerista. Hun desembroden zijn voortaan ook verkrijgbaar bij biologische boerderijwinkel De Nieuwenburgt in Spankeren.

In 2023 veranderde er veel voor bakker Tom van Otterloo. Oktober 2023 maakte hij bekend dat hij zijn gistbakkerij in De Steeg noodgedwongen moest sluiten. Hij kon de winkel niet meer rendabel krijgen door de gestegen loon-, energie en grondstofkosten. Van de twee vestigingen in Arnhem nam Bakkerij ’t Kraayennest de winkel aan de Graaf Lodewijkstraat 2 . Het filiaal aan de Steenstraat 81 ging in samenwerking met de Stichting GraanGeluk over op het nieuwe concept GraanGeluk Bakkerista. Dit was een idee van Marcel van Silfhout die ook de nieuwe eigenaar is. Van Otterloo is nauw betrokken bij deze bakkerij en het assortiment van zijn bakkerij blijft verkrijgbaar.

Samenwerking De Nieuwenburgt

Onlangs ging GraanGeluk Bakkerista een samenwerking aan met de biologische boerderijwinkel De Nieuwenburgt in Spankeren. Op zes kilometer afstand van de oude winkel in de Steeg. Dat betekent dat de oude klanten in de dorpen De Steeg, Ellecom, Rheden, Dieren en Spankeren weer de desembroden van Van Otterloo kunnen kopen.

Eigenlijk is het geen nieuwe samenwerking. GraanGeluk en Tom van Otterloo gebruikten al de streekgranen van Hans Nieuwenburg voor hun producten. De desembroden passen goed bij de boerderijwinkel. Het assortiment bestaat namelijk uit eigen biologische zuivelproducten en verschillende streekproducten. “Dit boerenbedrijf en winkel perfect passen bij de missie van GraanGeluk: gezonde onbespoten granen voor smaakvol en gezond lokaal brood, bier en streekpasta”, besluit GraanGeluk het persbericht.

 

Altijd op de hoogte blijven?