Echte Bakker Van der Steen wint paasbroodkeuring

18 maart 2024 Redactie Bakkers in bedrijf Echte Bakkersgilde
Van der Steen, De Echte Bakker uit Made bakt de beste paasbroden. “YES! Ik ben hier zó blij mee!”, reageert Jeroen van der Steen toen de keurmeesters hem vertelden dat hij als beste uit de landelijke paasbroodkeuring van het Echte Bakkersgilde was gekomen.

67 Echte Bakkers stuurden in totaal 112 paasbroden in voor de voorrondes van de keuring. Hieruit kwamen twaalf finalisten naar voren waar 13 maart een paasbrood werd gekocht in de winkel. Keurmeester Ton Deegenaars van Royal Steensma, technisch adviseur Paul Thomas van Puratos en Hans Som, voorman en teamcoach van het Boulangerieteam voerden de finalekeuring uit. Zij discussieerden eerst volop over de smaak en eeteigenschappen van de broden; twee onderdelen in de keuring die dubbel tellen in het eindcijfer.

Winnaars paasbroodkeuring

Het paasbrood van Van der Steen, De Echte Bakker uit Made kwam als beste uit de keuring. De bakker won de trofee ook in 2016 en stond sindsdien ieder jaar in de finale. Volgens de keurmeesters bakte Van der Steen een prachtig brood dat het verschil maakte op de heerlijke smaak en rijkelijke vulling.

Sjaak Doeleman, De Echte Bakker uit Werkhoven, veroverde de tweede plek. Hij gooide al vaker hoge ogen op bij de amandelstavenkeuring en stond nu voor de eerste keer op het podium met zijn paasbrood. Willem Steenbergen uit Meppel behaalde het brons. In januari werden ze al gehuldigd met de 3e prijs Beste Echte Bakker en in de finaleronde van de paasbroden is Steenbergen een vaste waarde.

Stijgende kwaliteit

De paasbroodkeuring is voor veel bakkers de aanjager om te starten met het paasassortiment. Zo kunnen tijdig de puntjes op de i gezet worden en de topkwaliteit kenbaar gemaakt aan alle klanten door het sterrenpromotiemateriaal. De keurmeesters waren te spreken over de kwaliteit van de inzendingen. Vooral het uiterlijk scoorde hoog dit jaar. Ton Deegenaars: “Ik doe deze keuring nu voor het derde jaar en ik zie de kwaliteit echt wel stijgen. Bij het overgrote deel van de inzendingen kun je zien dat veel aandacht is besteed aan het uiterlijk van de broden.”

Overige finalisten

De overige finalisten die dit jaar net naast de prijzen grepen zijn De Echte Bakkers:

  • Gommans uit Sevenum
  • John Treur uit Oudewater
  • Kwakman uit Bussum
  • Nijkamp uit Holten
  • Theo Pastoor uit Tilburg
  • Thomassen uit Beneden Leeuwen
  • Timmer uit Gasselte
  • Toet uit Apeldoorn
  • Van der Woerd uit Zeist
  • Vroonland uit Yerseke

Altijd op de hoogte blijven?